Световният номер 2 Рафаел Надал започна с експресна победа 14-oто

...
Световният номер 2 Рафаел Надал започна с експресна победа 14-oто
Коментари Харесай

Надал прелетя към третия кръг в Рим за 60 минути

Световният номер 2 Рафаел Надал стартира с експресна победа 14-oто си присъединяване в шампионата от сериите " Мастърс " в Рим. Носителят на рекордните осем трофеи в италианската столица даде единствено един гейм на босненеца Дамир Джумхур и имаше потребност от едвам 60 минути за триумфа с 6:1, 6:0.

Надал доближи до третия кръг в Рим за десета поредна година и общо за 13-и път в кариерата си. В борба за място в четвъртфиналите испанецът ще се изправи против спечелилия от мача сред холандеца Робин Хаазе и канадеца Денис Шаповалов.

Надал стартира вихрено дуела с Джумхур и бързо натрупа задатък от 5:0. С много старания босненецът, който заема 31-ото място в международната класация, спря серията на испанеца за 1:5. Това обаче беше всичко, до което стигна в този мач.

Световният номер 2 затвори с лекост първия сет, а във втората част не даде нито един гейм на противника. Надал осъществя пет пробива от осем благоприятни условия, а в това време не остави никакви шансове на Джумхур в своите подавания. Испанецът завоюва 28 от 37-те точки, които бяха разиграни в сервис геймовете му, и нито един път не трябваше да избавя точка за пробив.

The King of Clay needs just an hour to conduct his latest masterclass.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР