Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на

...
Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Надал продължи уверено похода си към 12-та титла в Барселона

Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата в Барселона, откакто надигра своя съотечественик и добър другар Давид Ферер в два сета – в обособените елементи 6-3, 6-3.

Двубоят стартира с дълъг първи гейм, който мина през няколко равенства, само че в последна сметка настоящият първенец удържа подаването си. Надал търпеливо изчака мига си и макар че не бе безапелационен на лично подаване, проби противника си в шестия гейм и до края не позволи връщане на брейка.

Във втория гейм 17-кратният първенец в шампионатите на Големия шлем стартира с пробив, само че малко по-късно последва спиране на играта поради дъжд. След подновяването й Ферер върна пробива, само че позволи мигновен рибрейк и макар че се бори докрая и избави три мачбола, преклони глава пред Краля на клея.

Това бе 26-та победа за Надал в съперничеството сред двамата, а испанският Матадор продължава похода си към невижданата 12-та купа в Барселона. Негов противник в спор за място на полуфинала ще бъде побдителят от дуела сред Ян-Ленард Щруф и Стефанос Циципас. Ферер пък по-рано разгласи, че ще приключи своята кариера след края на идния шампионат в Мадрид, който ще се организира сред 5-12 май.

По-рано Доминик Тийм също се класира за четвъртфиналите след триумф над различен испанец – геният Жауме Мунар в два сета – 7-5, 6-1. На 1/4-финала той чака спечелилия от конфликта сред Беноа Пер и Гуидо Пея. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР