Световният номер 2 Новак Джокович заяви, че чака с нетърпение

...
Световният номер 2 Новак Джокович заяви, че чака с нетърпение
Коментари Харесай

Джокович: Липсваше ми да играя за Сърбия

Световният номер 2 Новак Джокович съобщи, че чака с неспокойствие мачовете от новия формат на Купа Дейвис, които стартират през днешния ден в Мадрид. За първи път тази година отборното състезание ще се организира в границите на една седмица с групова фаза и елиминации и присъединяване на 18 страни.

Джокович, който завоюва шампионата със Сърбия през 2010-та година, ще поведе своите съотборници против Франция и Япония в група А, като това ще бъдат първите му мачове в Купа Дейвис от две години насам. “Тази година имах страховит триумф в Мадрид, обичам да играя тук, харесват ми изискванията. Днес организирах едночасова подготовка, всичко мина добре. Да съм част от националния тим е особено и нещо, което доста оценявам. Не съм играла за Сърбия от няколко години и ми липсваше възприятието да бъда с приятелите и сътрудниците си, което основава една страхотна атмосфера. Надявам се да останем в шампионата до неговия край и да имаме триумф ”, разяснява Джокович, представен от БГНЕС.

Надпреварата в Мадрид ще бъде последна в професионалната кариера на Янко Типсаревич, който е тенисистът с най-вече победи в Купа Дейвис на сингъл за Сърбия. “Ще излъжа, в случай че кажа, че не си мислех за опцията да спра с тениса навръх Купа Дейвис. Никога не е хубаво да се откажеш от спорта, само че в случай че можех да избера в кой миг да го направя, бих избрал този ”, показа опитният Типсаревич. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР