Световният номер 2 Новак Джокович се класира за втория кръг

...
Световният номер 2 Новак Джокович се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Джокович надви Щруф за победа номер 900 в кариерата си

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия, откакто победи германеца Ян-Ленард Щруф със 7-6(5), 6-2, 2-6, 6-1 в откриващия си мач от шампионата.
Седемкратният първенец стартира решително мача и проби противника си, с цел да поведе с 5-2, само че Щруф заигра доста нападателно и съумя да изравни, след което да стигне до тайбрек. В него Джокович бе по-солидният тенисист и се наложи със 7-5, с цел да поведе в резултата. Във втората част Новак осъществя и двете си благоприятни условия за пробив, с цел да вземе сета с 6-2, само че равнището му съществено спадна в третата част, в която той загуби подаването си общо три пъти. Джокович обаче отговори изрично в четвъртия сет и взе осем от първите девет точки, с цел да дръпне с 2-0, след което даде единствено един гейм на противника си до края на мача, пристигнал след два часа и 16 минути игра.

По този метод Джокович реализира победа номер 900 в професионалната си кариера и се класира за втория кръг в Мелбърн, където ще срещне участващия с уайлд кард японец Тацума Ито или индиеца Пражнеш Гунсеваран, който влезе в главната скица като благополучен губещ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР