Световният номер 2 Новак Джокович се класира за финала на

...
Световният номер 2 Новак Джокович се класира за финала на
Коментари Харесай

Джокович се справи с Федерер в три сета за осми финал в Австралия

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за финала на Откритото състезание на Австралия за осми път в кариерата си, откакто победи швейцареца Роджър Федерер със 7-6(1), 6-4, 6-3 в 50-ия конфликт сред двете тенис величия.

Преди мача анализаторите не даваха съвсем никакви шансове за триумф на Федерер поради физическите му проблеми по време на маратонския мач с Тенис Сандгрен на четвъртфиналите, само че шесткратният победител в шампионата стартира мощно срещата и поведе с пробив и 4-1. Джокович бе доста неуверен в тези моменти, само че съумя да се измъкне от обстановка 0-40, с цел да не изостане с два пробива, след което на собствен ред проби, когато Федерер сервираше за сета при 5-3. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който сърбинът се наложи изрично със 7-1. От този миг Новак пое надзор над събитията на корта и въпреки че противникът му се бори до последно, Джокович реализира по един пробив във втория и трети сет, което му бе задоволително за чист триумф след два часа и 18 минути игра.

По този метод Джокович завоюва мач номер 50 сред двамата и към този момент води с 27-23 победи. След проблемите при започване на днешния мач сърбинът стабилизира играта си и приключи с 11 аса и 31 печеливши удара против едвам 18 непредизвикани неточности. От своя страна Федерер направи 46 уинъра и 35 непредизвикани неточности.

Джокович остава непобеден в полуфинални мачове в Мелбърн, като в неделя ще срещне австриеца Доминик Тийм или Александър Зверев от Германия, които на следващия ден ще играят един против различен във втория полуфинал от мъжката скица. Сърбинът към този момент е тенисистът с най-вече финали на Аустрелиън Оупън – осем, а при триумф в неделя ще измести Рафаел Надал от първото място в международната класация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР