Световният номер 1 в тениса Новак Джокович заяви в сряда,

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович заяви в сряда,
Коментари Харесай

Джокович се надява на бърз положителен отговор от турнирите в Индиън Уелс и Маями

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович съобщи в сряда, че се надява на бърза позитивна развръзка по отношение на молбата му за особено позволение за присъединяване за влизане в Съединени американски щати, заяви АП. Сърбинът има предпочитание да играе на " Мастърс " шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

Джокович, който е един от най-известните неимунизирани спортисти против КОВИД-19, добави, че ще взе участие на шампионата в Дубай през идната седмица, откакто последната му изява бе на Откритото състезание на Австралия, където завоюва рекордна десета купа и общо 22-ра от Големия шлем.

" Плановете ми след Дубай зависят от американците. Чакам отговор, ще схвана скоро ", сподели той пред репортерите след тренировката си в Белград.

" Всичко е в развиване. Благодаря на управленията на Индиън Уелс и Маями за поддръжката им. На тях би им се харесало да вземам участие. Чакам позитивно развиване скоро, само че не е в моите ръце ", добави Джокович.

Изискването за наложително имунизиране на чужденците не се чака да бъде вдигнато преди началото жребия за Индиън Уелс на 9 март и на Маями по-късно през месеца, като сърбинът може да ги пропусне за втора поредна година.

Администрацията на президента Джо Байдън съобщи предишния месеца, че ще отстрани декларацията за КОВИД-19 на 11 май, само че Джокович, който попадна в листата на Идндиън Уелс, е изискал особено позволение от управляващите.

Директорът на шампионата в Индиън Уелс Томи Хаас сподели предишния месец, че ще бъде " позор ", в случай че не разрешат на сърбина за участв

" Миналата година пропуснах Индиън Уелс, Маями и Откритото състезание на Съединени американски щати, тъй че няма да ми бъде за пръв отново, в случай че се случи отново. Надявам се да не стане по този начин ", сподели Джокович.

" Това е всичко, което мога да направя, тъй като моята позиция остава същата. Откритото състезание на Съединени американски щати е надалеч във времето и се надявам да бъде там. Това е една от четирите огромни исторически надпревари в нашия спорт ", напомни той.

" Получих страхотна поддръжка от Ню Йорк и американската аудитория на финала през 2021-ва, когато изгубих от Даниил Медведев. Така че желая да се върна, да имам същата връзка с тези хора и се надявам да играя най-хубавия си тенис ", приключи Новак Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР