Световният номер 1 в тениса Новак Джокович може да си

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович може да си
Коментари Харесай

Блик: Дават Джокович на съд заради Адриа Тур

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович може да си навлече съществени проблеми поради организирането на серията демонстративни шампионати Адриа Тур, оповестява швейцарският вестник Блик. Според изданието против сърбина може да бъде издигнат правосъден иск поради индиректно нанасяне на щета на хората, които са се заразили с ковид след присъединяване или наличие на двете съревнования в Белград и Задар по-рано този месец.

В материала на Блик се оповестява, че е допустимо Джокович, като съорганизатор на шампионатите, да има правосъдни проблеми, в случай че се потвърди, че има потърпевши хора поради грубото неспазване на противоепидемичните ограничения по време на тенис шампионатите. На спортните мероприятия в Сърбия и Хърватия нямаше никаква обществена отдалеченост сред феновете на трибуните, а играчите и другите присъстващи на корта също не съблюдаваха никакви ограничения, като се прегръщаха, вършиха си общи фотоси, разменяха си един микрофон на конференцията и така нататък

Най-фрапиращи бяха фрагментите от празненството, което Джокович провежда след шампионата в Белград, на които се вижда по какъв начин той и други именити тенисисти като Григор Димитров и Александър Зверев, са голи до кръста в нощен клуб и бурно се забавляват.

Първата ракета на България Григор Димитров първи разгласи, че е инфектиран с ковид в неделя вечерта, а в идващите няколко дни излязоха още позитивни проби на участници в шампионатите, в това число на Новак Джокович и брачната половинка му Йелена, Виктор Троицки и неговата бременна брачна половинка Александра, Борна Чорич, треньора на Димитров Кристиан Гро, треньорите на Джокович – Марио Паники и Горан Иванишевич.

Световните тенис коментатори и почитатели насочиха доста остри рецензии към Джокович за тоталното занемаряване на ограниченията и безотговорната организация, като се чуха и гласове, които желаят неговата оставка от позицията му на президент на Асоциацията на професионалните тенисисти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР