Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, който завърши годината

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, който завърши годината
Коментари Харесай

Джокович се цели в Златен шлем през 2024 г.

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, който приключи годината с рекордна седма купа от финалния шампионат на АТП, съобщи, че има още по-големи упоритости за 2024.

" Може да се завоюват четирите шампионата от Големия шлем и злато на Олимпийските игри. Винаги съм имал най-високите упоритости и цели. Няма да бъде друго за идната година. Олимпийски злато е една от огромните ми цели през 2024 ", разгласи Джокович.

До момента само немската легенда Щефи Граф е печелила Откритото състезание на Австралия, " Ролан Гарос ", " Уимбълдън ", Откритото състезание на Съединени американски щати и злато от Олимпиадата в Сеул през 1988 година.



" Тялото продължава да ми служи добре, имам страховит екип към себе си. Мотивацията ми за огромните шампионати продължава да е тук и да ме въодушевява ", сподели още той, като призна, че е " доста, доста горделив " от сезона.

" Да печеля четири от петте огромни турнира… Трудно можеше да желая повече ", добави сърбинът, като сподели, че това е една от най-успешните години в кариерата му дотук.



" Мачът ми против Алкарас в събота вечер и този против Синер евентуално са най-хубавите ми за сезона. Да печеля против Синер ши публиката, която го поддържаше, беше необикновено. Синер би трябвало да продължи по този начин, той е на добър път. Не съм единственият, който го споделя. Той може да завоюва шампионати от Големия шлем и да стане №1. Не знам дали това ще стане идната година или по-късно, само че ще съм доста сюрпризиран, в случай че не стане.



Той, Руне и Алкарас са бъдещите трима огромни. Аз ще продължа да играя, до момента в който се усещам кадърен да ги надвивам. Веднаж откакто стартират да се сритват откъм гърба, ще бъде време да спра с тениса ", сподели още Джокович на конференция си след триумфа на шампионата в Торино. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР