Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Джокович се справи с Баутиста Агут и е на финал в Уимбълдън

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира за финала на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън ", откакто победи Роберто Баутиста Агут с 
 Джокович прегази Гофен и се класира за полуфиналите на Уимбълдън
Така сърбинът часа спечелилия от мегасблъсъка Роджър Федерер - Рафаел Надал, който запова по-късно. За Ноле това е шести край в конкуренцията в Лондон, като досега той има 4 трофеи.

Към момента Джокович към този момент има 71 победи в кариерата си на Уимбълдън. В Откритата епоха над 70 триумфа в конкуренцията, са записали единствено Роджър Федерер, Джими Конърс и Борис Бекер.



Иначе през днешния ден сърбинът завоюва бързо първия сет, в който направи с два пробива. В началото на втората част Баутиста Агут доста усъвършенства представянето и справедливо стигна до пробив, който ловко съумя да запази и да изравни резултата.

Ключът към изхода на третия сет, а и не целия мач, се оказаха шестият и седмият гейм. Джокович съумя да пробие за 4:2, след което изоставаше с 15:40 при негов сервис.

След разиграване, траяло рекордните 45 удара и извоювано от сърбинът с бекхенд-уинър по правата, Джокера стигна до 40:40, а малко по-късно съумя сполучливо да затвърди пробива.

До края на мача за Ноле стана по-лесно, той пречупи тотално испанския си конкурент и загуби общо единствено още два гейма. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР