Световният номер 1 ще дари 1 млн. евро за респиратори

...
Световният номер 1 ще дари 1 млн. евро за респиратори
Коментари Харесай

Джокович дарява 1 млн. евро за битката с коронавируса

Световният номер 1 ще подари 1 млн. евро за респиратори и друго здравно съоръжение в родната си Сърбия , присъединявайки се към други свои сътрудници спортисти в борбата с COVID-19.
Вирусът, който се появи за първи път в Китай предходната година, стана причина за прекъсването на редица спортни събития и лиши живота на повече то 24 000 души. Рафаел Надал прикани испанските спортисти да съберат 11 млн. евро в битката с световната пандемия, до момента в който Роджър Федерер способства с 1 млн. швейцарски франка за уязвмите фамилии в родината си Швейцария. Най-добрият ни тенисист респиратори на болничното заведение в Хасково.
" Бих желал да изразя признателността си към целия медицински личен състав по света и в родината ми Сърбия за това, че оказват помощ на всички, инфектирани с ковид. За страдание, от ден на ден се инфектират с всеки минал ден. С жена ми Йелена изготвяме проект по какъв начин да дарим по най-хубавия вероятен метод нашите запаси за хората в потребност. Нашето подаяние възлиза на 1 млн. евро за покупката на респиратори и друго здравно съоръжение ", показа той за сръбските медии във видеоконферентен диалог от Марбея, Испания.
В Сърбия има регистрирани 457 случая на болестта и седем жертви .
Джокера се намираше във превъзходна форма преди пандемията да спре сезона в тениса, като ATP и WTA веригите са прекратени до 7 юни. 32-годишният 16-кратен първенец от Шлема завоюва всичките си 18 срещи от началото на акцията, вдигайки трофея от дебютното издание на ATP Cup със Сърбия, преди да завоюва рекордна осма купа от Аустрелиън Оупън и пета в Дубай.
Имайки поради увеличаващит се брой страни, които са под карантина, Джокович съобщи, че се радва на снадки интервал, прекаран със фамилията си. " Ситуацията е доста непредсказуема. Има доста боязън и суматоха, и разбирам това изцяло, тъй като има толкоз доста страдалчество . Аз и фамилията ми се опитваме да останем положително настроени и в положително положение на духа в опит да преборим този вирус ", приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР