Световният номер 1 със 75-ия си трофей, сн. ЕПА/БГНЕС Световният

...
Световният номер 1 със 75-ия си трофей, сн. ЕПА/БГНЕС Световният
Коментари Харесай

Рафаел Надал вдигна в Пекин 75-ия си трофей


Световният номер 1 със 75-ия си трофей, сн. ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаер Надал победи безапелационно австралиеца Ник Кириос на финала в отвореното състезание в Пекин с 6:2 и 6:1 и завоюва шестата си купа за тазгодишния сезон и 75-ата в кариерата си. При дамите французойката Каролин Гарсия надделя посочената за любимец румънка Симона Халеп с 6:4, 7:6 (3), която обаче не се натъжи изключително от това, защото от понеделник става номер 1 в международната класация.

Испанецът подвига за повторно трофея в Пекин след 2005 година откакто показва съвършена форма и жанр, отстранявайки по пътя си към финала поредно Лука Пуй, Карен Хачанов, Джон Иснър и на полуфинала българина Григор Димитров.

" През 2005 година когато завоювах, даже нямах концепция, че през 2017 година още ще съм в международния тур и ще играя тенис. Това е една прелестна година за мен, доста прочувствена и аз съм доста благополучен от всичко, което ми се случва ", сподели Надал при награждаването. За противника си Кириос испанецът напомни, че е бил надвит от него в Синсинати преди месец и половина и му предсказа огромно бъдеще и триумфи.

Кириос за пръв път стига до край в Пекин и това му беше втората борба за трофей през 2017 година след изгубената от Григор Димитров в Синсинати. 22-годишният австралиец от гръцки генезис има три трофеи в кариерата си от 2016 година - от Марсилия, Атланта и Токио.

Той изхаби доста нерви по време на мача си с Надар и даже си разреши циничен език, което му коства наказване.

При дамите Каролин Гарсия показва повече непоклатимост на корта от Симона Халеп. След триумфа си в Пекин и постигнатия седмица по-рано във Вухан, французойката става едвам третата тенисистка, която печели така наречен Азиатски дубъл. След купата в Петик тя изкачва с пет места в международната класация и става №10.

" Не се смятам за изгубила, тъй като от на следващия ден съм №1 в света и си потеглям с чудесно въодушевление. Трябва да поздравя Каролин, тъй като тя игра страховит тенис, не аз изгубих мача, а тя го завоюва ", съобщи Халеп след мача.

Гарсия уточни, че последните две седмици са като сън, от който не желае да се буди.

" Трудно ми е да опиша последните две седмици, в действителност беше ужасно да играя на тези два шампионата и да ги печеля. Само поздравления за Симона, тя заслужава да бъде №1 и аз се веселя, че победих точно нея. Винаги съм вярвала, че тежката работа се отплаща рано или късно на корта ", сподели шампионката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР