Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да се класира

...
Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да се класира
Коментари Харесай

Матадора не умира! Мечтата на Надал в Лондон продължава

Световният номер 1 Рафаел Надал резервира шансове да се класира за полуфиналите на заключителния шампионат на АТП в Лондон, откакто победи руснака Данийл Медведев с 6-7(3), 6-3, 7-6(4) в доста забавен и оспорван мач от група "Андре Агаси ".

Двамата още веднъж направиха извънредно представление за почитателите на тениса, откакто го сториха във финала на Откритото състезание на Съединени американски щати преди два месеца, а Надал за следващ път показва борбения си дух, наваксвайки закъснение от 1-5 в решаващия сет, с цел да стигне до триумфа.

В първия сет и двамата тенисисти бяха солидни на сервис, като Медведев загуби едвам шест точки при своите подавания, а Надал даде единствено една точка за пробив на противника си, само че я отрази. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който международният номер 4 се наложи със 7-3. Рафа подвигна оборотите във втората част и стигна до два пробива, с цел да вкара мача в трети сет.

Той стартира с тотална доминация на Медведев, който поведе с два пробива и 5-1. Надал обаче не се отхвърли и завоюва пет от идващите шест гейма, с цел да дръпне с 6-5, като по пътя си отрази един мачбол и на два пъти проби, когато противникът му сервираше за мача. В последвалия тайбрек след девет извоювани точки на сервис руснакът трепна пръв и позволи неточност, и в последна сметка Надал затвори мача след два часа и 48 минути игра.

С този триумф левичарят от Майорка към този момент има една победа и една загуба в групата и резервира шансове да продължи напред, като в същото време добави и 200 точки към актива си за международната класация, което значи, че Новак Джокович би трябвало да завоюва купата в Лондон, в случай че желае да има късмет да приключи годината като номер 1.

Медведев, от своя страна, позволи втора загуба в конкуренцията, а в последния си мач в петък ще срещне миналогодишния първенец Александър Зверев, до момента в който Надал ще търси победа против Стефанос Циципас, с цел да се пребори за едно от първите две места в групата. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР