Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да излезе от

...
Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да излезе от
Коментари Харесай

Надал мина през ада, но успя да запази шансове за полуфиналите в Лондон

Световният номер 1 Рафаел Надал резервира шансове да излезе от група "Андре Агаси " на Финалите на АТП, откакто победи гръцкия тенисист Стефанос Циципас с 6-7(4), 6-4, 7-5 в извънредно оспорван и атрактивен мач от шампионата.

Надал, който през вчерашния ден си обезпечи довеждане докрай на годината на върха в ранглистата след загубата на Новак Джокович от Роджър Федерер, имаше потребност от наложителна победа през днешния ден, с цел да запази очаквания да се класира за полуфиналите на конкуренцията. В първия сет в лондонската зала "О2 " двамата тенисисти преобладаваха на сервис и нямаше нито една опция за пробив, само че в тайбрека Циципас игра на по-високо равнище и се наложи със 7-4.

Надал продължи да е непогрешим на сервис във втората част и поставяше напрегнат противника си при неговите подавания, като в последна сметка гъркът се пропуща и позволи един пробив, което беше задоволително на Рафа, с цел да вкара мача в решителен трети сет след 6-4. В него картинката беше същата, като испанецът бе стабилен на сервис, до момента в който на Циципас се наложи да избави четири благоприятни условия за пробив, преди въпреки всичко Надал да осъществя петата за преднина от 6-5. Левичарят от Майорка не позволи съмнения, когато сервираше за мача, и стигна до крайния триумф след два часа и 52 минути игра.

Двубоят се игра на доста високо равнище, като и двамата тенисисти приключиха с позитивен баланс на печеливши удари против непредизвикани неточности. Надал осъществя 38 уинъра и позволи 30 неточности, до момента в който статистиката на Циципас бе 34-33. Като допълнение, лидерът в схемата не даде нито една опция за пробив на противника си.

По този метод Надал приключва груповата фаза на шампионата с актив от две победи и една загуби, само че продължава да не държи ориста в ръцете си. За да се класира за полуфиналите, Рафа би трябвало да чака победа на Данийл Медведев над Александър Зверев във вечерната сесия през днешния ден. При победа на Зверев, с какъвто и да е резултат, напред не престават Циципас като победител в групата и Зверев на втора позиция.

От другата група за полуфиналите на конкуренцията се класираха австриецът Доминик Тийм и швейцарецът Роджър Федерер. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР