Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че болката в коляното

...
Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че болката в коляното
Коментари Харесай

Надал: Мразя да се отказвам, но болката беше твърде силна

Световният номер 1 Рафаел Надал показа, че болката в коляното му е била прекомерно мощна, с цел да продължи да играе в мача с Хуан Мартин дел Потро от полуфиналите на Ю Ес Оупън. Шампионът от предходната година се отхвърли след 6-7(3), 2-6 в първите два сета и приключи отбраната на купата си.

Още при започване на дуела испанецът извика физиотерапевта, с цел да превърже коляното му, а малко по-късно ядосано махна превръзката, като очевидно изпитваше болежка. След дуела левичаря от Майорка разкри, че казусът в десния крайник е още от предходните мачове в Ню Йорк. " Изчаках оптимално. Можете да си визиите, че ми бе извънредно мъчно да се откажа преди края на мача. Но в даден миг би трябвало да вземеш решение. Беше ми доста мъчно да продължа да играя, болката бе прекомерно мощна. В края това не бе тенис мач, единствено един тенисист играеше, а другият просто стоеше от другата страна на корта. Мразя да се отхвърлям, само че да изкарам още един сет по този метод щеше да бъде прекалено много за мен ", разяснява Надал след срещата.

Носителят на 17 трофеи от Големия шлем разкри, е макар огромното отчаяние от загубата, се радва, че Дел Потро още веднъж е стигнал до мача за купата на Ю Ес Оупън.

" Няма по какъв начин да ви кажа, че съм благополучен, това ще е неистина. Но той е състезател, който мина през доста проблеми в кариерата си, също като мен. Знам какъв брой е разочароващо, когато не можеш да правиш нещата, които искаш. Радвам се, че той още веднъж е на топ равнище. Пожелавам му всичко най-хубаво. За него ще е нещо ужасно, в случай че още веднъж успее да завоюва купа от Големия шлем ", сподели Рафа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР