Световният номер 1 Рафаел Надал се класира изключително трудно за

...
Световният номер 1 Рафаел Надал се класира изключително трудно за
Коментари Харесай

Надал оцеля срещу французин на старта в Пекин


Световният номер 1 Рафаел Надал се класира извънредно мъчно за втория кръг на тенис шампионата в Пекин. На старта на конкуренцията испанецът трябваше да се оправи със съпротивата на 23-годишния французин Лука Пуй след 4-6, 7-6 (6), 7-5. Двамата изиграха впечатляващ дуел траял малко повече от 2 часа и половина, като в последна сметка опитът и борбеността на испанеца му разрешиха да стигне до крайния триумф.

Двубоят стартира чудесно за Пуй, който завоюва първия сет с 6-4. Заемащият 23-то място в ранглистата французин продължи да играе доста солидно и през втората част, която бе извънредно равностойна и бе решена след тайбрек. В него младият тенисист съумя да поведе с 6-4, получавайки два сетбола. В този миг обаче Матадора сподели своя неотстъпчивост, записвайки четири следващи точки, с което безусловно измъкна сета в своя изгода.

Третият сет още веднъж бе извънредно равносилен като основният миг в мача пристигна в 11-ия гейм, когато Надал съумя да поведе с 0-40 и в последна сметка да осъществя решителен пробив за 6-5. В последвалия сервис гейм международният номер 1 бе праволинеен и по този начин се поздрави с успеха.

В идващия кръг испанецът ще срещне спечелилия от дуела сред Леандро Майер (Аржентина) и Джон Иснър (САЩ). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР