Световният номер 1 Рафаел Надал изрази увереност, че Новак Джокович

...
Световният номер 1 Рафаел Надал изрази увереност, че Новак Джокович
Коментари Харесай

Надал: Джокович може да спечели титлата на Ролан Гарос


Световният номер 1 Рафаел Надал изрази убеденост, че Новак Джокович ще бъде измежду любимците за купата на започващото в неделя Откритото състезание на Франция. Джокович е преследван от травми в последната година, като през тази година имаше неуверени резултати до Мастърса в Рим предходната седмица, където бе надвит от Надал на полуфиналите.

"Новак е един от най-хубавите тенисисти в историята на този спорт. Той не се завръща - той постоянно е бил там. Понякога е мъчно да играеш на високо равнище, когато се завръщаш след травма, само че той игра ужасно в Рим и без подозрение е един от претендентите за купата тук", разяснява Рафа, който ще преследва 11-та си купа от Ролан Гарос и показа, че е подготвен за тежки борби. "Смисълът на спорта е да се опитваш да даваш най-хубавото от себе си. Тези мачове, които не престават по 3-4 часа, са изключителни. В тях играеш на ръба на опциите си и мислиш само за идната точка. Това са красиви моменти. В тях страдаш, само че също по този начин оценяваш момента и му се наслаждаваш", счита абсолютният любимец за трофея в Париж.

В първия кръг на конкуренцията Надал ще срещне украинеца Александър Долгополов, а във втория кръг го чакат Жоао Соуса или Гуидо Пея. Джокович, Александър Зверев, Доминик Тийм, Григор Димтиров и Стан Вавринка са в другата половина на схемата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР