Световният номер 1 Новак Джокович записа поредното си историческо постижение.

...
Световният номер 1 Новак Джокович записа поредното си историческо постижение.
Коментари Харесай

Новак Джокович с историческо постижение

Световният номер 1 Новак Джокович записа следващото си историческо достижение. Той завоюва Мастърса в Рим с победа над аржентинеца Диего Шварцман със 7-5, 6-3 във финала на шампионата. В деня, в който сърбинът задмина достижението на именития Пийт Сампрас от 286 седмици на върха на международната класация, той се трансформира и в едноличен водач в класацията за най-вече извоювани трофеи от Мастърс серията.
Победата във Вечния град е неговата 36-та на това равнище, като той остави зад себе си Рафаел Надал, който има 35 триумфа в най-престижните съревнования отвън Големия шлем, оповестява БГНЕС.

Джокович трябваше да се потруди за триумфа си довечера, като не стартира добре дуела против музи Шварцман, който победи Надал в два сета на четвъртфиналите. Аржентинецът дръпна с два пробива в първата част, само че не съумя да задържи преднината си и в последна сметка противникът му стигна до цялостен поврат и 7-5. Вторият сет стартира по сходен метод и Шварцман първи проби, само че скоро по-късно Джокович пое надзор над събитията и в последна сметка затвори дуела след час и 53 минути игра.

За сърбина това бе пета купа в Рим, като той има и пет изгубени финала. Той също по този начин към този момент е с баланс от 31 победи в 32 мача през 2020 година, като единственото му проваляне пристигна след дисквалифицирането му в дуела с Пабло Кареньо Буста на осминафиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Това бе страхотна седмица, огромно предизвикателство за мен. Не играх най-хубавия си тенис, само че съумях да покажа най-хубавото от себе си, когато имах потребност. Това ме прави горделив, че съумях да намеря пета скорост, когато най-решителните моменти ", показа след триумфа Джокера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР