Световният номер 1 Новак Джокович триумфира с титлата на Откритото

...
Световният номер 1 Новак Джокович триумфира с титлата на Откритото
Коментари Харесай

Безкомпромисен Джокович не даде шанс на Надал във финала в Мелбърн

 Григор Димитров завърши присъединяване си в Мелбърн
Световният номер 1 Новак Джокович победи с купата на Откритото състезание на Австралия, откакто реализира безкомпромисна победа с 6:3, 6:2, 6:2 над номер 2 в ранглистата Рафаел Надал.

До този мач испанецът не беше изгубил и сет, а този път съумя да стигне едвам до една точка за пробив против сърбина, който реализира най-убедителната си победа в огромното им съревнование. Двубоят беше повтаряне на финала в Мелбърн от 2012 година, когато успеха още веднъж сграбчи Джокович, само че след шест часа борба на корта. За сърбина това е седма купа от Откритото състезание на Австралия и общо 15-а в шампионати от Големия шлем. Надал остана със 17, а от в този момент настоящите тенисисти Роджър Федерер има 20.

Това беше и победа номер 28 за Джокович в персоналното съревнование против Надал, който има на сметката си 25 против сърбина.

Първият сет мина под превъзходството на Джокович, като Надал откри играта си едвам в осмия гейм, когато при собствен сервис завоюва на нула. Последва и първа негова точка при подаване на Джокович, само че сърбинът пое контрола и стигна до два сетбола, като затвори частта още в първия опит. Вторият сет стартира с оспорван гейм, само че испанецът удържа подаването си. Сърбинът продължи да бъде безапелационен при подаванията си, до момента в който Надал печелеше по-трудно точките си.

В петия гейм Ноле стигна до точка за пробив и след атрактивно разиграване край мрежата принуди Рафа да сбърка и поведе с 3:2. Надал не се съобщи елементарно и принуди Джокович да се потруди, само че сърбинът затвърди пробива. Последва втори пробив за Джокович и той сервира за продобиване на втория сет. След безмилостен гейм на нула, приключен с три следващи аса, Джокович се приближи на сет от продобиване на мача. В третия сет Джокович стигна до две точки за пробив в третия гейм.

Надал избави първата опция, само че по-късно сърбинът реализира своето след методично разиграване, като принуди испанеца да сбърка и да прати топката в мрежата. Джокович затвърди пробива, като даде единствено точка на Надал, който по този начин и не намираше отговор за играта на противника си. Испанецът заложи на сервиса си при своето подаване и стигна бързо до три геймбола.

Сърбинът отрази първия, само че по-късно испанецът не сбърка и понижи на 2:3. В последвалия гейм Джокович " подари " три точки на Надал, като испанецът за първи път в мача стигна до брейкпойнт. Испанецът сбърка в основното разиграване и върна равенството, а по-късно Джокович стигна и до преимущество. Последва бързо разиграване и Новак удържа подаването си, с цел да поведе с 4:2. Надал още веднъж заложи на мощен сервис и в последна сметка безапелационно завоюва и резервира интригата.

Това минаваше през реализиране на пробив в осмия гейм, в който напрежението беше върху Джокович. Той сбърка първия, само че по-късно с гръмък смач изравни. Нов стабилен сервис затрудни посрещането на Надал. Испанецът изравни за 30:30, последва ново тъждество, което резервира живи възможностите на Надал за пробив. Със сервис диагонално Джокович си обезпечи преимущество, след което и мрежата му оказа помощ след един сечен бекхенд и в последна сметка Ноле удържа подаването си, а Надал сервира за оставане в мача. Разиграването потегли с точка за надал, Джокович изравни с форхенд уинър диагонално.

Сърбинът взе самодейността и стигна до два мачбола. Надал сбърка първия си сервис, а при втория Джокович прати топката в навън. В последвалото разиграване обаче самият Надал сгреши и по този начин по-късно повече от два часа играта беше поставена точка на този спор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР