Световният номер 1 Новак Джокович се обяви против изключването на

...
Световният номер 1 Новак Джокович се обяви против изключването на
Коментари Харесай

Джокович се обяви срещу изключването на Пея и Делиен от Western & Southern Open

Световният номер 1 Новак Джокович се разгласи срещу изключването на Гуидо Пея и Уго Делиен от Мастърс шампионата на Синсинати. Двамата са били в контакт с физиотерапевта Хуан Мануел Галван, който е дал позитивна проба за Covid-19. Макар самите Пея и Дeлиен да не са дали позитивна проба, уредниците ги сложиха под 14-дневна карантина.

„ Преди няколко седмици имахме среща в Zoom, на която получихме информация от основния доктор на USTA, че в случай че състезател не дели стая с хората от щаба си и някой от тях се окаже инфектиран, а играчът не е, той към момента ще може да взе участие в шампионата “ описа Джокович пред ESPN.

Джокович сподели още, че задачата на срещата, на която са взели участие десетки играчи от ATP тура, е била да получат информация за противоепидемичните ограничения, които уредниците на Western & Southern Open и US Open имат намерение да приложат.

„ Няколко пъти поставихме този въпрос и непроменяемо получавахме същия отговор. Затова доста играчи, в това число и аз, сме много недоволни от метода, по който се отнесоха с Пея и Далиен “ сподели още сърбинът.

Говорителят на USTA Крис Уидмайер сподели пред ESPN, че уредниците са следвали напътствията на здравната комисия, съгласно които за „ непосредствен контакт “ със инфектиран се смята „ прекарването на 15 минути или повече на разстояние по-малко от 2 метра от инфектирания “.

„ Казано в резюме – всеки, който е бил в контакт със инфектиран, би трябвало да премине през 14-дневна карантина. Това важи за всички, присъстващи на шампионата, и решението не се дължи на никакъв тип дискриминация “ съобщи Уидмайер.

Анди Мъри също се изрече по тематиката като съобщи, че играчите не са получили задоволително ясни указания от страна на уредниците.

„ Някои от играчите споделят „ Нямаше да дойда с треньор или физиотерапевт в случай че занех, че казусът е подобен “. Не споделям, че решението е било погрешно, само че играчите не бяхме напълно наясно какви тъкмо са разпоредбите в това отношение “ показа трикратния първенец от Големия шлем.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР