Световният номер 1 Новак Джокович се класира за втория кръг

...
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Джокович се поизмъчи, но се завърна във Виена с победа

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за втория кръг на шампионата на твърди кортове в зала в австрийската столица Виена. 13 години след последното си присъединяване в австрийската столица, когато завоюва и трофея, сърбинът надигра на старта своя съотечественик и добър другар Филип Крайнович със 7:6 (6), 6:3 за близо два часа игра. Първата ракета в света записа осем аса и осъществя три пробива. с безусловно същия резултат по-рано през днешния ден Григор Димитров надделя руснака Карен Хачанов.

Първият сет в действителност не бе по никакъв начин лек за Ноле. Той продължи над 1 час и в него Джокович поведе с 3:1 в резултата, само че Краинович направи поврат до 5:3. Джокович въпреки всичко изравни за 5:5, стигна се до тайбрек и в него Краинович имаше сетбол при 6:5, само че носителят на 17 трофеи от " Големия шлем " съумя да надделее с 8:6.

Втората част към този момент бе много по-лесна за Джокович, който проби за 2:1, а при 5:3 осъществя още един брейк, с който постави точка на разногласието.

Във втория кръг Джокович ще срещне хърватина Борна Чорич, който по-рано победи американеца Тейлър Фриц с 6:4, 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР