Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие

...
Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие
Коментари Харесай

Новак Джокович получи изключение заради прекаран COVID-19

Световният номер 1 Новак Джокович получил здравно изключение за присъединяване на "Аустрелиън Оупън ", тъй като бил инфектиран с ковид през декември, оповестиха юристите му в заявление в съда, три дни откакто бе подложен в имиграционен хотел.

Сръбският тенисист е изискал да бъде изместен в оборудване, където да може да тренира за идното Открито състезание на Австралия по тенис.

"Датата на първия позитивен ПСР тест бе записана на 16 декември, 2021 ", споделиха те в заявление до федералния съд в опит да трансформират решението за отвод на визата му за влизане в Австралия. Адвокатите на сърбина прибавиха, че той е бил държан осем часа на летището, в по-голямата част "без опция за връзка ".
 Австралия
Джокович, който изяви преди скептицизма си по отношение на имунизациите, ще разбере ориста си в понеделник след 01:00 часа сутринта българско време. Хората на граничния надзор не одобриха визата на Ноле за влизане в страната, защото тя не покрила прецизните условия, когато той кацнал в Мелбърн. На множеството чужденци към момента им е неразрешено да пътуват до Австралия и тези, които получили достъп, би трябвало да са или изцяло имунизирани, или с здравно изключение.

Стана ясно още, че Джокера е участвал на младежко събитие с играчи в Белград на 17 декември, ден след позитивния тест за ковид, без защитна маска. Белградската тенис федерация, във Facebook пост след церемонията на 17 декември, споделила, че Джокович раздал купи и награди на най-хубавите млади играчи за 2021. Събитието, което се провело в тенис центъра на Ноле в сръбската столица, било посетено единствено от спечелилите "поради епидемиологични ограничения, свързани с пандемията от ковид. То било съпроводено от няколко фотоси на Джокович, позирайки с управителни лица от Федерацията и към 20 млади играчи с купи и награди. Никой не носел маска. Джокера посетил и друго събитие на 16 декември, когато сръбските пощи го уважили със основаването на серия от пощенски марки с неговия лик и достижения. Той разгласява фотография от церемонията в Инстаграм на 17 декември.
 Австралия
Междувременно, една от тенисистките, които е в същия хотел с Джокович – чехкинята Рената Ворацова, разкри, че изискванията в хотела наподобяват на тези в "затвор ".

"В стая съм и не мога да вървя на никое място. Прозорецът ми е крепко затворен. Не мога да го отворя пет сантиметра. И има защита на всички места, под всеки прозорец, което е много занимателно. Може би са си помислили, че ще скоча и ще избягам. Носят ми храна и има защита в коридора. Трябва да докладваш, всичко се регистрира. Чувствам се все едно съм в затвор ", сподели тя, определяйки хотела като "по-добро общежитие ".

Шефът на Тенис Австралия Крейг Тайли пък съобщи, че уредниците са свършили "невероятна работа " по случая с Джокович, адресирайки за първи път рецензиите към тях.

"Сочат се доста пръсти…но мога да ви уверя, че нашият екип свърши невероятна работа ", показа той във видео, оповестено от вестник Sunday Herald Sun. Тенис Австралия бе упрекната в това, че е подвела играчите в известие, което ги посъветвало, че скорошна зараза с COVID-19 е причина за краткотрайно здравно изключение от имунизация. Но от австралийското държавно управление обявиха, че рекомендацията е била годна единствено за поданици на страната, не за чужденци, опитващи се да влязат в Австралия.
 Сърбия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР