Световният номер 1 Новак Джокович няма да играе в турнира

...
Световният номер 1 Новак Джокович няма да играе в турнира
Коментари Харесай

Джокович пропуска Мастърса в Канада

Световният номер 1 Новак Джокович няма да играе в шампионата от сериите Мастърс в Монреал през август, с цел да си даде спомагателна отмора след извоюваната купа на Уимбълдън по-рано този месец.

В Лондон сърбинът стигна до 16-та си купа от Големия шлем след героичен край от Роджър Федерер, извоюван с тайбрек в решаващия пети сет. „ Съжалявам, че ще пропусна Роджърс Къп. Заедно с моя екип взехме решение, че тялото ми има потребност от по-дълъг интервал на отмора, преди да се завърна на корта. Обичам Канада и имам доста другари там, които постоянно ме карат да се усещам като вкъщи си. Нямам самообладание да се завърна и още веднъж да играя пред публиката в Монреал “, написа Джокович в обществените мрежи.

Монреал и Торонто се редуват като домакини на Мастърса в Канада, като Джокович е печелил купата по два пъти във всеки град. Друг отсъстващ от шампионата тази година ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, който се възвръща от интервенция на капачката на коляното. Ришар Гаске и Михаил Кукушкин ще заемат двете свободни места в главната скица.

Роджърс Къп стартира на 5 август. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР