Световният номер 1 Новак Джокович надигра Денис Шаповалов с 6-3,

...
Световният номер 1 Новак Джокович надигра Денис Шаповалов с 6-3,
Коментари Харесай

Джокович грабна пета титла в Париж в 50-ия си финал от Мастърс 1000

Световният номер 1 Новак Джокович надигра Денис Шаповалов с 6-3, 6-4 във финала на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж за към час и 10 минути игра.

Двубоят във френската столица стартира по-добре за четирикратния първенец в конкуренцията, който проби рано и дръпна на бърза ръка с 3-0, като този пробив се оказа задоволителен за Джокера и първия сет. Във втората част младият канадец бе равносилен до 3-3 гейма, а сърбинът натисна при първата разкрила му се опция за брейк и осъществя решителния пробив, с цел да победи за пети път в съревнованието в зала „ Берси “ след 2009, 2013, 2014 и 2015.

Миналата година Ноле отстъпи в разногласието за купата на руснака Карен Хачанов. Номер 1 в света даде единствено точка за пробив на Шаповалов в днешната среща, като огромната разлика сред двамата пристигна от точките, извоювани на втори сервис – 80 против 18% за Джокович. Той е към този момент четири от четири в директните конфликти с канадеца. 16-кратният първенец в шампионатите от Шлема победи за 34-ти път в сериите Мастърс 1000 в своето юбилейно 50-то присъединяване във край от тази категория на ATP. Така той е на единствено една от Рафаел Надал, който през вчерашния ден се отхвърли поради проблем в региона на коремните мускули преди дуела си с Шаповалов.

Представителят на Канада игра в първия си край от Мастърс 1000 сериите, като неотдавна сграбчи първа купа в кариерата – тази в Стокхолм от сериите 250. От 4 ноември Джокович ще загуби първото място в ранглистата за сметка на Надал, само че към момента има опция да приключи за шеста година като най-хубавият при мъжете при положително стичане на събитията в заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон. По-рано, във финала на двойки, Пиер-Юг Ербер и Никола Маю зарадваха френската аудитория с купа след победа в разногласието за трофея против съветския тандем Карен Хачанов и Андрей Рубльов след 6-4, 6-1. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР