Световният номер 1 Марк Селби не само напомни за най-добрата

...
Световният номер 1 Марк Селби не само напомни за най-добрата
Коментари Харесай

Безмилостен Селби си уреди най-вълнуващия 1/4-финал на Мастърс срещу Тръмп

Световният номер 1 Марк Селби освен подсети за най-хубавата си форма, а напряко надскочи откритите показа за хегемонията си в последните години в снукъра. Той стартира със слаб първи фрейм, само че по-късно разпиля Стивън Магуайър с 6:2 и завоюва безапелационно 30-ия си мач в кариерата в "Мастърс ", класирайки се за четвъртфиналите.

RESULT: Mark Selby produces a trio of century breaks on the way to a 6-2 victory over Stephen Maguire to complete the Quarter-Final line-up! #DafabetMasters pic.twitter.com/7XcgZWLlr2
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
Той осъществя три сенчъри брейка от 115, 125 и 133 и добави още две солидни поредици от 95 и 96, с цел да се поздрави с триумфа - странното бе, че двата същински завързани фрейма отидоха на сметката на Магуайър, който обаче направи прекомерно доста нелепи грешки, с цел да се надява на по-добра орис против безмилостния си противник.

Watching @markjesterselby tonight like... #DafabetMasters pic.twitter.com/7EmqmnXrvN
— World Snooker (@WorldSnooker) January 16, 2019
Селби има към този момент 22 победи и 8 провали в "Мастърс ", а на четвъртфиналите го чака Джъд Тръмп, като точно това се обрисува като най-звездния и най-малко на хартия най-вълнуващ конфликт от идната фаза. Веселяка от Лестър обаче ще би трябвало да показва същата непреклонност, с цел да прескочи и Асото в колодата, тъй като за стандартите му единствено четвъртфинал в "Александра Палас " не е изключително достижение.

Sublime scoring session from @markjesterselby...

Three tons & three half-centuries sweep aside Stephen Maguire [6-2]!

It's gonna be a Selby-Trump quarter final! #DafabetMasters pic.twitter.com/Q6rRsylyH8
— World Snooker (@WorldSnooker) January 16, 2019
Световният номер 1 завоюва една купа през сезона в Шампионата на Китай, само че от много време не е оставял диря в шампионатите от "Тройната корона " и ще се стреми още веднъж да подсети, че е стандартът в снукъра, с който другите да се съпоставят в дълготраен проект на най-голямата сцена.

Магуайър завоюва фрейма, основно поради доста слабото показване на Селби, който имаше грешки по всички индикатори, а шотландецът въпреки всичко направи брейк от 45 точки. В него той взимаше смели решения, тъй като искаше с тази аудиенция да си подпечата партията, само че сбърка обикновено по последната алена. Веселяка от Лестър пък я осъществя и разви черната, долепена за горния ръб, въпреки с това да жертва позиция за композиция с цвят. Той сложи снукър зад черната, от който Магуайър се измъкна съвсем пагубно, тъй като просто заложи жълтата за "жълтия " джоб. Селби я вкара, само че се пласира след това зле за кафявата, която не можа да означи, а пък Магуайър го направи и поведе в резултата с 1:0.

Mark Selby 1-1 Stephen Maguire

A terrific response from Selby as he powers in a break of 115 to square it up early on! #DafabetMasters pic.twitter.com/NSpx2CVvc9
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
Двамата още веднъж относително дълго време се "дуелираха " тактически, преди да бъде маркирана и една алена, а в резултат на това 1-точковите топки биваха разпръснати много удобно по масата. Също по този начин майсторите на щеката обмисляха ударите си повече от минута, преди Магуайър да направи неточност и на практика да остави освен налична алена за Селби, само че и цялата маса. Веселяка от Лестър се разсъни и осъществя сенчъри брейк от 115 точки, разчиствайки до синя. "Стотачката " е 551-ва в кариерата му и 27-ма в "Мастърс ", а даже и да бе вкарал розовата и черната, отново нямаше да приближи персоналния си връх откъм величина на брейка в историята на шампионата, който е 141.

Световният номер 1 за малко не добави и още един сенчъри на сметката си, само че спря на 95 след крах по кафявата с машинален мост. Въпреки това, серията му бе предостатъчна за втори следващ безапелационен фрейм, още веднъж въодушевена от неточност на Магуайър. Шотландецът се стремеше да играе положително и взе още веднъж самоуверено решение да нападна алена, само че пропусна и още веднъж неточността му бе осъдена безмилостно от съперника.

Mark Selby 3-1 Stephen Maguire

Three frames on the spin for a red hot Selby as he piles in a clearance of 125 to extend his lead at the interval!

Live streaming https://t.co/SqOZc9JHoq pic.twitter.com/VNNb2OK72l
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
Магуайър напълно изпадна в неволя в идващия фрейм, тъй като Селби направи съвсем цялостно почистване на масата от 125 точки - сенчъри номер 552 в кариерата му и 28-мо в "Мастърс ", което бе въодушевено от доста дръзновен плант в самото му начало. Така Веселяка от Лестър поведе с 3:1 и съществено заплаши да разгроми съперника, защото в трети следващ случай го отвя и взе партиите с една аудиенция.

Mark Selby 3-2 Stephen Maguire

The former UK Champion gets over the line in a tactical fifth frame to reduce the deficit. #DafabetMasters pic.twitter.com/lQNVcbLopF
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
Моментално след интервала Селби можеше да вкара първата си алена с флук, само че вместо това нямаше шанс и тя застана сред челюстите на горния десен джоб. Така Магуайър имаше късмет да направи по-продължителна аудиенция за първи път от първия фрейм, само че спря на 37, откакто пропусна групата в опит за кенън-шот и избра сейфти. Впоследствие шотландецът направи нелош предпазен удар, само че остави шот-ту-нотинг на Селби, който пък го осъществя и заплаши да открадне фрейма, тъй като масата не бе чак толкоз сложна, че да не може да я покори с една аудиенция.

Веселяка от Лестър обаче изненадващо сбърка по предпоследната алена и брейкът му спря на 36, като останаха подозрения за кик. След надхитряне по последните две червени и непълен триумф за Магуайър по тях се стигна до впечатляващо осъществяване на жълтата от негова страна, само че Селби остана на масата в търсене на нужните му два снукъра - 30 точки задатък при 22 на масата. Веселяка от Лестър притискаше противника си в тактическия двубой, досега в който самичък не си затвори черната като алтернатива за слагане на снукър, а Магуайър осъществя синята и розовата, с цел да понижи на 3:2.

Mark Selby 4-2 Stephen Maguire

Three centuries in four frames from Selby as he adds a sensational 133 clearance to restore a two-frame cushion! #DafabetMasters pic.twitter.com/GgtDRJFW1B
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
След като хвърли толкоз старания и нерви (и време), с цел да изтръгне петия фрейм, шотландецът направи единствено един удар в шестия, само че той бе едва сейфти осъществяване и мигновено предизвика Селби да се възползва. Световният номер 1 отговори безмилостно със сенчъри брейк номер 553 в кариерата, 33-и този сезон и 29-и в "Мастърс "-а - първото цялостно почистване в мача на стойност 133 за 4:2.

Този път Селби остави алена за противника си в ранния стадий на фрейма и Магуайър поде серия от едвам 28, тъй като макар сложните вкарани топки, още веднъж бе предаден от нежелателен второстепенен контакт. Именно той остави налична алена за Селби, който разчисти безапелационно до черна и за малко не осъществя още една стотица - "само " 96 за 5:2, като това бе петият му фрейм, взет с една аудиенция.

Mark Selby 5-2 Stephen Maguire

Selby continues his prolific run of breaks with a 96 to go within one of the winning line! #DafabetMasters

Live streaming https://t.co/SqOZc9s5ZQ pic.twitter.com/N0nhThx415
— Live Snooker (@Livesnooker) January 16, 2019
Селби побърза да заеме позиция край зеленото сукно и в идната партия, единствено че трябваше да се задоволи единствено с 20 точки на сметката си, защото нямаше шанс при вторичния разбиващ удар и прибегна до сейфти. Той бързо получи още веднъж опция да се върне сред топките, само че тъкмо при задатък от 65 и 67 оставащи на масата Веселяка от Лестър не сполучи с кенън-шота си.

Въпреки всичко с машинален мост той осъществя мачбола си, подрязвайки сложна алена, само че пък направи безразсъден пропуск по комбинацията със зелена. Селби се ядоса, само че Магуайър незабавно стане да му стисне ръката, безразличен от повече борба - 6:2 и триумф в 30-ия мач на международния номер 1 в "Мастърс "!
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР