Световният номер 1, който се оттегли от АТП Къп, сложи

...
Световният номер 1, който се оттегли от АТП Къп, сложи
Коментари Харесай

Джокович получи медицинско изключение. Ще защитава титлата си в Мелбърн

Световният номер 1, който се отдръпна от АТП Къп, постави завършек на спекулациите по отношение на присъединяване си в първия за годината шампионат от Големия шлем, който стартира на 17 януари. Директорът на Откритото състезание на Австралия по тенис Крейг Тайли бе декларирал, че играчите или би трябвало да са изцяло имунизирани, или да имат здравно изключение за присъединяване, и Джокович, чийто имунизационен статут е неразбираем, ще бъде в Мелбърн поради опрощение по медицински аргументи.

„ Честита нова година, хора! Пожелавам на всички Ви здраве, обич и благополучие във всеки сегашен миг и да се отнасяте с обич и почитание към всички човешки същества на тази прелестна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и през днешния ден се запътвам към Австралия с позволение за изключение. Да започваме, 2022!! “, написа сърбинът в Инстаграм.

Джокович е деветкратен първенец в Мелбърн и ще играе за рекордна 21-а купа от Шлема на най-успешния си шампионат от най-висока категория. В момента Джокера поделя първото място с огромните си противници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по 20 трофеи. Федерер няма да играе в Австралия, защото продължава да се възвръща от контузия на коляното, до момента в който Надал ще вземе присъединяване, откакто се възвърне от прекаран ковид.

Припомняме, че международният номер 1 до последно не бе сигурен за присъединяване в Мелбърн. Той попадна в светлината на прожекторите, откакто отхвърли да разкрие имунизационния си статут, а цялостната имунизация или здравно изключение бяха единствените му варианти за присъединяване на Аустрелиън Оупън. Щатът Виктория, където се организира шампионатът от Шлема, бе неотстъпчив, че няма да позволява тенисисти без две дози от ваксина против ковид или опрощение по медицински аргументи.

Джокович прекара вируса предходната година, когато се болести на проведен от него шампионат в сръбската столица Белград, като отнесе съществени рецензии тогава заради провеждането на конкуренцията и неспазването на обществена отдалеченост след края й.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР