Световният номер 1 Карлос Алкарас намери място в третия кръг

...
Световният номер 1 Карлос Алкарас намери място в третия кръг
Коментари Харесай

Алкарас не допусна изненади срещу Мюлер

Световният номер 1 Карлос Алкарас откри място в третия кръг на Уимбълдън, откакто се наложи над Александър Мюлер с 6-4, 7-6 (2), 6-3 за малко над два часа и половина игра на Централния корт в Лондон.


Мачът стартира относително равностойно, като французинът се държеше в резултата, само че в последна сметка бе продънен в седмия гейм. Алкарас пропусна три сетбола, само че не сбърка при четвъртата си опция на личен сервис, с цел да поведе в резултата. Съдбата на втория сет бе решена в тайбрек, в който испанският гений бе повече от безапелационен, печелейки със 7-2 точки. Подобно на откриващата част, един-единствен пробив в интерес на лидера в схемата бе задоволителен за крайната победа.

И двамата направиха повече непредизвикани неточности в сравнение с уинъри, само че Алкарас отрази и шестте точки за пробив пред Мюлер, до момента в който французинът приключи с 12/14. В спор за класиране на осминафиналите испанецът ще се изправи против спечелилия от мача сред Джейсън Къблър и Николас Джари – двамата сега играят при сет на сет. Ако се оправи с идния си противник, Алкарас ще срещне на 1/8-финалите един всред Александър Зверев или Матео Беретини, които се изправят в завладяващ конфликт от идната фаза, откакто надделяха надлежно Йосуке Ватануки и Алекс де Минор.

Холгер Руне и Яник Синер, сложени надлежно под номер 6 и 8 в схемата, прогресираха напред. Победи записаха още Кристофър О‘Конъл, Хуберт Хуркач, Алехандро Давидович Фокина и Александър Бублик. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР