Световният номер 1 Анди Мъри продължи с разочароващото си представяне

...
Световният номер 1 Анди Мъри продължи с разочароващото си представяне
Коментари Харесай

Щастлив губещ от квалификациите детронира Мъри в "Куинс", Вавринка също отпадна

Световният номер 1 Анди Мъри продължи с разочароващото си показване през 2017 година Носителят на рекордните пет трофеи в " Куинс " сдаде трофея още в първия кръг след загуба от австралиеца Джордан Томпсън, който заема 90-ото място в ранглистата.

Томпсън отпадна в последния кръг на квалификациите в лондонския тенис клуб, само че стигна до главната скица на шампионата от категория " АТП 500 " поради отдръпването на поставения под №8 Джак Сок.

Освен че спря серията на Мъри от 10 следващи победи в " Куинс ", Томпсън го направи по безапелационен метод - 7:6 (4), 6:2 за един час и 43 минути игра. Това е първа победа против състезател от топ 10 в кариерата на 23-годишния тенисист от Сидни.

Мъри, за който това беше първи мач на трева през 2017 година, записа още едно ненадейно проваляне през сезона след загубите от Миша Зверев на Australian Open, от Вашек Поспишил в Индиън Уелс, от Алберт Рамос в Монте Карло, от Борна Чорич в Мадрид и от Фабио Фонини в Рим.


© Reuters

По-рано през днешния ден от шампионата отпаднаха вторият в схемата Стан Вавринка и поставеният под №3 Милош Раонич. Швейцарецът загуби от обичайно мощно представящия се в " Куинс " Фелисиано Лопес. Испанецът, който игра край през 2014 година, се наложи със 7:6 (4), 7:5.

Двубоят мина напълно под диктовката на сервиращите тенисист, като двамата направиха по 16 аса и приключиха с по 88% извоювани точки след първи сервис. В първия сет нямаше нито една точка за пробив, а във втория те избавиха по две, преди Вавринка да се пропука, сервирайки за оставане в мача при 5:6.

Раонич пък не даде нито една точка за пробив на Танаси Кокинакис и имаше цели девет благоприятни условия да пробие участващия с " уайлд кард " австралиец, само че не се възползва и загуби в два тайбрека - 6:7 (5), 6:7 (8).

След загубите на Мъри, Вавринка и Раонич най-високо поставеният състезател в шампионата остана първенецът от 2012 година Марин Чилич. Хърватинът ще изиграе финален мача си от първия кръг, а негов противник е американецът Джон Иснър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР