Световният номер 1 Анди Мъри и вторият поставен на тенис

...
Световният номер 1 Анди Мъри и вторият поставен на тенис
Коментари Харесай

Мъри и Вавринка отвориха пътя на Григор към титла в “Куинс”

Световният номер 1 Анди Мъри и вторият подложен на тенис шампионата от сериите АТР500 в “Куинс клъб” Стан Вавринка отпаднаха още в първия кръг на конкуренцията и дружно с Милош Раонич станаха част от сензационните резултати в британската столица.

How world No.90 @jordanthommmo2 shocked Murray 7-6(4) 6-2.#AegonChampionships pic.twitter.com/bU7IDg5dBS
— Tennis TV (@TennisTV) June 20, 2017
Мъри бе изумен от 90-ия в света австралиец Джордан Томпсън, който го съкруши със 7:6(4), 6:2 за 1 час и 44 минути в един от най-качествените мачове от началото на сезона на трева. Основната причина за провалянето на Мъри бе големият брой пропуснати форхенди от негова страна, до момента в който пък Томпсън не трепна в нито един от решителните моменти в сетовете. Самият той показа директно след края на срещата, че това е най-голямата победа в кариерата му. Любопитното е, че Томпсън излезе на корта против Мъри като “щастлив губещ”, тъй като англичанинът Аляз Бедене се отхвърли заради травма в китката.
Томпсън направи 12 аса (4 на шотландеца), вкара 69% от първия си сервис (55% на Мъри), като завоюва 82% от разиграванията си на първо подаване.

What a way to win it!@feliciano_lopez beats No.2 seed Wawrinka 7-6(4) 7-5#AegonChampionships pic.twitter.com/NppnPOswFD
— Tennis TV (@TennisTV) June 20, 2017
Петкратният първенец Мъри разочарова почитателите, само че надалеч не бе единствен от любимците с ранно отпадане в “Куинс”. По-рано в програмата Стан Вавринка стана жертва на подлия си чоп, изправил го още на този стадий против Фелисиано Лопес, който го победи със 7:6(4), 7:5 и продължи отличните си резултати на трева след финала в Щутгарт предходната седмица. При състояние, че Мъри, Вавринка, Раонич и Марин Чилич отпаднаха, то единствено Жо-Вилфред Цонга е по-високопоставен от Григор Димитров от настоящите участници в “Куинс”.

Ранното отпадане на Вавринка пък значи, че в случай че Федерер стигне полуфинал на редом провеждащия се шампионат в Хале, ще бъде четвърти подложен в схемата на " Уимбълдън ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР