Световният колоездачен съюз (ЮСИ) обяви днес, че пуска в отпуск

...
Световният колоездачен съюз (ЮСИ) обяви днес, че пуска в отпуск
Коментари Харесай

Световният колоездачен съюз пусна в отпуск целия си персонал

Световният колоездачен съюз (ЮСИ) разгласи през днешния ден, че пуска в отпуск целия си личен състав, напълно или отчасти, в опит да " ограничи бурята във финансите ", породена от пандемията от ковид.
След като интернационалните надпревари бяха спрени най-малко до 1 юни и паричните потоци прекъснаха, предходната седмица ЮСИ организира незабавна среща, на която бяха контрактувани редица ограничения за облекчение на икономическото и спортното влияние на рецесията.

United we stand behind the symbol of hope and global solidarity through sport

Time to raise your #WhiteCard to celebrate the International Day of Sport for Development and Peace!@peaceandsport #IDSDP2020 @UCI_WWT pic.twitter.com/k31CcRD48f
— UCI (@UCI_cycling) April 6, 2020
Първата стъпка беше обвързвана със заплащането на хората от централата на колоезденето и тя беше доста мъчителна. Висшето управление в лицето на президента на съюза Давид Лапартиен и останалите му сътрудници от мениджърския екип се съгласиха за понижаване на заплатите, до момента в който 130 други свързани със международното колоездене излизат краткотрайно в неплатен отпуск.

Други доказани ограничения са възобновяване на всички такси за регистрация при анулираните надпревари, както и проява на взаимност с уредниците на пробези и обиколки на локално равнище.

" Нашият спорт изпада в невиждана рецесия от Втората международна война насам. Преместването на Олимпийските игри за 2021 година ни лиши от предстоящото тази година заплащане на сумите от МОК. От друга страна спонсорите просто ги няма за огромните надпревари и обиколки ", сподели още президентът на ЮСИ Лапартиен.
" Таксите за календара и присъединяване в надпреварите съставляват забележителна част от приходите на ЮСИ. Тази самодейност ще има последици върху финансовите резултати на съюза освен за 2020-а година, само че евентуално и в бъдеще ", се споделя още в изказването на президента.

Шосейните и планинските велосипедни дисциплини са най-силно наранени от прекъсването на надпреварите, до момента в който отлагането на Джиро д'Италия стана първото отсрочено съревнование от Големия тур. Много други бяха анулирани, до момента в който други като Обиколката на Фландрия, Париж-Рубе и Лиеж-Бастон-Лиеж бяха отсрочени за неопределена дата. Същото се отнася и за Световните шампионати по маунтинбайк и крос-кънтри в Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР