Световният IT пазар ще продължи да расте, благодарение на корпоративния

...
Световният IT пазар ще продължи да расте, благодарение на корпоративния
Коментари Харесай

Глобалният IT пазар расте заради корпоративния софтуер

Световният IT пазар ще продължи да пораства, с помощта на корпоративния програмен продукт, сочи нов отчет на анализаторската компания Gartner, представен от TechNews.

През 2018 година разноските за осведомителни технологии в световен мащаб ще доближат $3,7 трлн.долара, бележейки растеж от 4,5% по отношение на предходната година, когато IT пазарът набъбна с 3,8%. Прогнозата за 2019 година сочи растеж от 2,7%.

Един от главните мотори на растеж в IT промишлеността е софтуерът, употребен от фирмите. Продажбите на корпоративен програмен продукт тази година ще се повишат с 9,5% до 389 млрд.долара, а през 2019 година се чака растеж от 8,4%.

Компаниите усилват разноските за програмен продукт, като доста от тях насочват бюджетите си към SaaS решения, или „ програмен продукт като услуга”. Продажбите на SaaS подтикват внедряванията в границите на нови планове, в това число на системи за финансово ръководство, разбор и ръководство на HR ресурсите.

Освен това пораства търсенето на IT услуги. През 2018 година размерът на този сегмент от пазара ще се усили с 5,5%. Продажбите на IT съоръжение – компютри, мобилни телефони и други – пък ще набъбнат с 5,6%.

Доставките на районен съд в частност ще останат на равнището от предходната година, макар че Windows 10 подтиква растеж в корпоративния сегмент на пазари като Китай, Латинска Америка и Източна Европа, се показва в разбора на Gartner.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР