Световният икономически растеж вероятно достигна връхна точка с оглед на

...
Световният икономически растеж вероятно достигна връхна точка с оглед на
Коментари Харесай

ОИСР: Световният икономически растеж вече достигна пик

Световният стопански напредък евентуално доближи връхна точка предвид на растящите търговски търкания и турбуленциите на разрастващи се пазари. Световната стопанска система е на път да нарасне с 3,7% през тази и идната година, откакто през предходната година беше регистрирана агресия от 3,6 на 100. През май обаче Организацията за икономическо сътрудничество и раз предвижда по-солиден напредък от 3,8% през 2018-а и от 3,9% през 2019-а година. Това разгласи в четвъртък Организацията за икономическо съдействие и развиване при показване на своите нови, по-ниски прогнози, представена от БНР.

Растежът на интернационалната търговия, който беше значим мотор за световния стопански напредък през последните години, се е забавил през тази година до към 3% от 5% през 2017-а, защото напрежението сред Съединени американски щати и главните им търговски сътрудници се е отразило отрицателно на доверието и на вложенията.

"Експортните поръчки започнаха да понижават, като тази наклонност продължава от няколко месеца, което значи, че забавянето на растежа на търговията ще продължи ", уточни пред публицисти основният икономист на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Лорънс Буун, представен от Ройтерс. "Свидетели сме на напредък на протекционизма, което утежнява икономическите вероятности ", добави тя.

Въпреки че Съединените щати са главен източник на тези търговски напрежения, икономическата вероятност пред Съединени американски щати, съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз, наподобява най-хубава измежду останалите огромни развити стопански системи с помощта на намаляването на налозите и на увеличението на държавните разноски. С оглед на това Организацията за икономическо сътрудничество и раз остави без смяна прогнозата си за растежа на американския Брутният вътрешен продукт с 2,9% през тази година, само че понижи леко упованията си за растежа през идната година до 2,7%, от 2,8%. Според основаната в Париж организация, вносните мита в Съединени американски щати са почнали да оказват въздействие върху най-голямата стопанска система в света, преценявайки, че към този момент въведените цени ще покачат общите американски цени с 0,3 до 0,4 на 100.

На този стадий по-слабата локална валута е помогнала на Китай да успее да всмуква отрицателния резултат от по-високите американски мита. Това накара организацията да остави непроменени прогнозите си за растежа на втората по мощ международна стопанска система на равнище от 6,7% за тази и от 6,4% за идната година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР