Световният икономически растеж продължава да разочарова, търговските напрежения се запазват,

...
Световният икономически растеж продължава да разочарова, търговските напрежения се запазват,
Коментари Харесай

Първият приоритет на Кристалина Георгиева начело на МВФ - минимизиране на риска от кризи

Световният стопански напредък продължава да разочарова, комерсиалните напрежения се резервират, а дълговото задължение нараства в доста страни. В тази конюнктура незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от рецесии и да са подготвени да се оправят с стопански спадове. Това съобщи Кристалина Георгиева в първото си изявление, откакто бе утвърдена за нов ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), съобщи Българска телеграфна агенция.

„ За мен е огромна чест да съм определена за идващ ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ). Искам да благодаря на членовете на Фонда в целия свят и на Изпълнителния съвет за получената поддръжка и за оказаното ми доверие “, се споделя в изказването на Георгиева, оповестено от Фонда.

„ За мен е привилегия и голяма отговорност да съм отпред на тази неповторима институция, с впечатляваща история и първокласни чиновници. Встъпвам в тази роля с твърда религия в мандата на Фонда. Виждала съм персонално в моята страна и в доста други страни от какъв брой огромно значение е Фондът за страните в рецесия и какъв брой е значимо да проправим път към стабилността и устойчивия напредък. “, разяснява още тя.

По нейните думи на идните скоро Годишни срещи на МВФ ще бъдат разисквани предупредителните сигнали към международния стопански напредък и комерсиалното напрежение.

Георгиева акцентира, че институцията не би трябвало да губи от взор дълготрайната си цел - поддръжка за рационални парични, фискални и структурни политики за създаване на по-силни стопански системи и възстановяване на живота на хората.

„ Това значи, че би трябвало да се захващаме и с проблеми като неравенствата, климатичните опасности и бързите софтуерни промени. “, споделя новият шеф на МВФ.

Георгиева стартира публично работа на поста на 1 октомври.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР