Световният фонд за дивата природа /WWF/ и компанията за споделената

...
Световният фонд за дивата природа /WWF/ и компанията за споделената
Коментари Харесай

България ще бъде включена в световна кампания на WWF и Lime за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете

Световният фонд за дивата природа /WWF/ и компанията за споделената микромобилност Lime сплотяват сили, с цел да трансфорат редица градове в по-удобни и приятни места за живот, оповестяват от българския офис на неправителствената организация.

Инициативата "Ride Green " включва просветителни действия, целящи да насърчат потреблението на по-екологично чисти типове превоз. Към момента консуматори от над 30 страни по света разчитат на електрическите колела и скутери на Lime.

Партньорството се подписва в границите на Програмата на WWF за развиване на градовете. Целта на акцията е да се предотвратят повече от 100 милиона пътувания с обичайни транспортни средства годишно до 2025 година, като се разпространяват нови форми на екологично чист превоз. Сред дилемите е да се обединят напъните на WWF и над 20 милиона консуматори на Lime за ограничение на замърсяването на въздуха на локално равнище от една страна, а от друга - да се основат по-безопасни за придвижване улици.



Тази самодейност ще употребява Lime Action platform и ще прави в 14 страни, измежду които и България. Към днешна дата потребителите на Lime са икономисали над 50 милиона пътувания с коли - еквивалентно на попречване на запушване, увиващо се шест и половина пъти към Земята, показват от WWF.

До 2025 година компанията чака да се заобикалят над 100 милиона пътувания с кола годишно, спестявайки се над 50 000 тона въглеродни излъчвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР