Световният фестивал на анимационния филм (World Festival of Animated Film

...
Световният фестивал на анимационния филм (World Festival of Animated Film
Коментари Харесай

Започва 17-тото издание на „Световен фестивал на анимационния филм“ – Варна 2021

Световният фестивал на анимационния филм (World Festival of Animated Film (WFAF) ще се организира и тази година сред 9 и 13 септевмри при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Фестивален и конгресен център- Варна още веднъж ще бъде хазаин на тазгодишното издание на фестивала, който ще предложи на публиката разнородни събития свързани с анимационното кино.

В първият фестивален ден феновете на анимационния филм ще могат да се насладят на няколко съпътстващи събития като входът на всяко едно от тях ще е свободен. Преди формалното разкриване на фестивала, което ще се състои на 9 септември от 19:00 ч в зала 2 на ФКЦ, ще бъде представане книгата „ Анима.BG “ от Боряна Матеева. Програмата включва и показване на албума „ Гротески и карикатури “ на Иван Веселинов, а от 18:00ч ще бъде откриването на галерия „ Анимационни рисунки “ на студенти от Нов български университет. А на 10 септември от 17:30 ч , незабавно след формалното разкриване на фестивала,  ще бъдат излъчени филмите в категория „ Студентска анимация “.



Историята на фестивала е забавна. Инциативата стартира още през далечната 1979 година Следва интервал на пауза, само че през 2011 година тя е обновена. И ето, че даже в турбулентната 2021 година, уредниците ще останат правилни на традицията и фестивалът ще се организира и тази година сред 9 –13 септември.

Успоредно с това, стартира още една самодейност, която дава опция на феновете, които нямат път към морската столица, да се гмурнат в света на анимацията. Всеки ден, до 20 септември, феновете ще се радват на свежа доза късометражно анимационно кино, на уеб страницата на „ Кинематограф “, особено подбрано и въодушевено от WFAF. В рамките на месец, над 30 кино лентата ще са налични за гледане на платформата, което е една немалка част от селекциите на фестивала през миналите години.

Билети можете да закупите на касата на.

Цени на билетите: 6 лева постоянна цена, 4 лева понижение за учащи/пенсионери.

Още от КИНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР