Световният ендюрънс шампион от 1992-ра година Сергей Сергеев-Сижи отново ще

...
Световният ендюрънс шампион от 1992-ра година Сергей Сергеев-Сижи отново ще
Коментари Харесай

Сергей Сергеев - Сижи отново ще представи България на международна сцена

Световният ендюрънс първенец от 1992-ра година Сергей Сергеев-Сижи още веднъж ще показа България в Octo Bridgestone Cup. Вторият кръг на единственото по рода си съревнование по мотоциклетизъм за водачи в неравностойно състояние ще се организира този уикенд (16-17 юни) на именитата писта " Тацио Нуволари " в Италия.

В средата на предишния месец Сижи несъмнено написа една нова страница в историята на българския мотоциклетизъм. Близо 22 години след неприятния случай по време на подготовка, при който остава в инвалидна количка, той освен се качи още веднъж на мотоциклет, само че застана на старта и се класира в топ 5 в първия кръг на Octo Bridgestone Cup 2018. Проблеми с мотоциклета в предпоследната обиколка попречиха на българския водач да реализира даже по-предно класиране, само че в действителност единствено заставането на стартовата решетка е една огромна победа. Сижи е към този момент в Италия, където през вчерашния ден направи и няколко тренировки с обща отдалеченост към 360 километра със особено пригодения мотоциклет Honda CBR650.

" Благодарен съм на тима на BG Power за това, че имам опцията още веднъж да съм тук, на моето семейство и приятелите ми, които не стопират да бъдат до мен и ми оказват помощ във всичко, което върша! Надявам се всичко през уикенда да приключи сполучливо ", сподели Сижи малко преди да замине. Днешният ден е разгласен за почивен, на следващия ден ще се състоят квалификациите, а самото съревнование е в неделя.
Снимка: БФМ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР