Световният Ендуранс шампион от 1992-ра година Сергей Сергеев – Сижи

...
Световният Ендуранс шампион от 1992-ра година Сергей Сергеев – Сижи
Коментари Харесай

Сергей Сергеев – Сижи 7-ми във втория кръг на Octo Bridgestone Cup

Световният Ендуранс първенец от 1992-ра година Сергей Сергеев – Сижи (Honda CBR650) още веднъж имаше шанса да показа България на интернационалната мотоциклетна сцена. Състезателят на BG Power приключи на влиятелното 7-мо място втория кръг на единственото по рода си съревнование за водачи в неравностойно състояние Octo Brigestone Cup, който се организира този уикенд на именитата писта " Тацио Нуволари " край Италия.

Сижи, който след случай по време на подготовка преди към 22 години, остава в инвалидна количка, за следващ път сподели, че когато желаеш нещо, то се получава и, че невъзможни неща в действителност няма. Сергеев дойде в Италия в сряда, а в четвъртък се качи още един път на особено пригодения за положението му мотоциклет и навъртя близо 360 километра по време на подготовка. Петъчният ден по проект беше почивен, а в събота Сижи зае 11-а позиция в квалификациите при конкуренция от 13 водачи в клас 600 сс.


Челната тройка оформиха състезателите на домакините Маурицио Кастели (Yamaha), Eустакио Карлучи (Yamaha) и Кристиан Фаси (Yamaha).

На надпреварата българският водач приключи на 7-ма позиция след неприятен старт и липса на малко повече шанс.

" Направих доста неверен старт и ме изпревариха четирима индивида още преди първия завой. Постепенно започнах да прогресирам и приключих на седма позиция. Много съм удовлетворен от себе си и съм благополучен, че стигнах до финала без проблеми. Това са едни незабравими моменти в съзнанието ми. Аз в действителност съм най-щастливия човек, без значение, че се придвижвам в инвалидна количка ", сподели Сижи след надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР