Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос Швейцария

...
Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос Швейцария
Коментари Харесай

Световният политически и бизнес елит се събира за 50-и път в Давос

Световният хайлайф се събира в швейцарския планински курорт Давос Швейцария за годишната среща на политическите водачи и водещите предприемачи, представителите на научните среди и гражданското общество, оповестиха информационните организации.

Световният стопански конгрес ще се организира за юбилейния 50-и път сред 21 и 24 януари.

Основната тематика за тазгодишното издание е устойчивото развиване.

Премиерът Борисов дойде за Световния стопански конгрес в Давос

Ще се разискват и дейности в отговор на климатичните промени и способи да се отбрани биоразнообразието, освобождението от дълготрайните задължения, избягването на "технологична война ", обезпечаването на нужните умения за един милиард души през идното десетилетие, както и метода за споразумяване на споровете в международните "горещи точки ".

Тази година за втори следващ път във форума ще взе участие младата шведска екоактивистка Грета Тунберг, която се чака да призове за неотложно прекъсване на вложенията в изкопаемите горива.

Участието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който предходната година пропусна форума поради краткотрайното прекъсване на работата на федералните организации, сигурно също ще притегли внимание.

Първата среща е проведена в Давос през 1971 година от немския икономист Клаус Шваб като метод европейският бизнес да реализира по-добро корпоративно ръководство. По-късно форумът се уголемява и прераства в платформа за разговор, приема настоящето си име през 1987 година, а през 2015 година е приет за интернационална институция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР