Световният добив на петрол от април до юни може да

...
Световният добив на петрол от април до юни може да
Коментари Харесай

Световният добив на петрол през второто тримесечие може да спадне с 10 млн. барела на ден,

Световният рандеман на нефт от април до юни може да спадне с 10 милиона барела дневно заради запълване на хранилищата и понижаване на търсенето на фона на разпространяването на новия ковид. Това предвижда консултантската компания IHS Markit, представени от Блумбърг.

Анализаторите чакат стесняване на добива във всички региони на света, в това число в страните от ОПЕК, съобщи ТАСС. Най-много ще бъде понижено производството в Съединени американски щати и Русия, предвиждат специалистите. В момента по данни на международната организация за сила (МАЕ) ежедневно в света се добиват близо 100 милиона барела нефт.

Търсенето на суровината през второто тримесечие на 2020 година ще намалее с 16,4 милиона барела дневно по отношение на същия интервал на предходната година, предава Българска телеграфна агенция.

Цената на петрола вид Брент през април може да се намали до 10 $ на барел, а някои производители могат да се сблъскат с негативни цени, т.е. да бъдат принудени самите те да заплащат на купувачите, се споделя в прогнозата.

Петролните котировки през март се сринаха до минимални стойности от началото на века защото участниците в съглашението ОПЕК+ не съумяха да с договорят за неговото продължение, както и поради пандемията от ковид.

Тази пандемия, по думите на ръководителя на МАЕ Фатих Бирол, е довела до свободно рухване на търсенето, чийто срив може да доближи до 20 милиона барела дневно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР