Световният ден за борба с остеопорозата - 20 октомври ще

...
Световният ден за борба с остеопорозата - 20 октомври ще
Коментари Харесай

Физическата активност и правилното хранене са в основата на борбата с остеопорозата

Световният ден за битка с остеопорозата - 20 октомври ще бъде маркиран в Бургас с осведомителна акция. Отделението по ревматология на УМБАЛ Бургас ще се включи в нея, като даде опция на всички искащи да дефинират своя персонален риск от остеопороза.
На 20 октомври, на разнообразни места в града, доброволци и лекари ще раздават материали с информация за болестта. Посетителите ще могат да си създадат едноминутен тест на риска от остеопороза. Това ще стане в шатра на площад " Тройката " и в КЦ „ Морското казино “. Тестът е създаден от Международната фондация по остеопороза. Отговорите на 19 въпроса ще дадат информация на експертите да създадат своите изводи и насоки за лекуване.
Остеопорозата е болест при която плътността на костите се утежнява и това води до понижаване на здравината на скелета. Повишава се рискът от фрактури, изключително в региона на китките, гръбначният дирек и бедрата. Загубата на костна компактност протича съвсем без признаци и доста постоянно първият знак за остеопороза е фрактурата.
Мерките, които всеки човек може да предприеме с цел да понижи риска от остеопороза, включват физически извършения, банкет на калций, излагане на слънце с цел да се набави витамин Д, здравословен метод на живот и постоянни медицински прегледи. Храните богати на протеини способстват за по-здрави кости и за предварителна защита на остеопорозата.
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР