Световният ден за борба с глада /16 октомври/ бе отбелязан

...
Световният ден за борба с глада /16 октомври/ бе отбелязан
Коментари Харесай

Предприеха множество инициативи в Световния ден за борба с глада в Търново

Световният ден за битка с глада /16 октомври/ бе маркиран във Велико Търново с провеждането на публични начинания. Общината подкрепя реализацията на редица благотворителни акции, проведени от локалната конструкция на Българския червен кръст.

75 социално-слаби и извънредно нуждаещи се поданици на Старата столица, които са обхванати в обществената услуга „ Обществена столова “, получиха топъл обяд, подготвен с предоставени от Български юношески червен кръст артикули. Те бяха набрани посредством дарителска акция, провела се в два от огромните хипермаркети в града.

Пред постройката на Съдебната палата доброволци раздаваха храна на нуждаещи се. Порциите бяха приготвени в базата на Домашен обществен патронаж – Велико Търново.

В обособена благотворителна акция Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ даде на поданици на Габровци, Въглевци, Големаните и Балван пакети с храна.

Студенти в специалността „ Медицинска сестра “ във Великотърновския филиал на Варненския медицински университет мериха гратис кръвната захар и кръвното налягане на всички искащи.

Решението за отбелязване на Световния ден за битка с глада е признато от Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации през далечната 1945 година В днешно време разнообразни акции, начинания и действия се реализират допълнително от 150 страни. България се включва в акцията през 2006 година Сред главните цели са предварителната защита и понижаване броя на гладуващите хора, както и ангажиране на необятната общност в ограничението и превъзмогването на вредите от това отрицателно  социално събитие.

Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на социално-слабите великотърновци и на хората в потребност е измежду главните цели и задължения на Община Велико Търново в обществената сфера. Чрез домашния обществен патронаж над 300 души на територията на 14 обитаеми места от Общината получават порции в домовете си. Храна бива доставяна на още 60 консуматори в следните обществени услуги: Дневен център за деца с увреждания – Велико Търново (25 лица); Дом за остарели хора „ Св. Иван Рилски “ – с. Балван (20 лица) и Кризисен център за деца, станали жертви на трафик или потърпевши от принуждение (15 лица).

75 социално-слаби и извънредно нуждаещи всеки ден получават гратис топъл обяд, с помощта на обществената услуга „ Обществена столова “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР