Световният ден на туризма – 30-ти септември - ще бъде

...
Световният ден на туризма – 30-ти септември - ще бъде
Коментари Харесай

Кино в парка и поход в планината край Асенoвград през уикенда

Световният ден на туризма – 30-ти септември - ще бъде маркиран в Асеновград с кино навън и поход в планината. Прожекциите ще се състоят в събота вечерта в Градския парк и ще стартират тъкмо в 20 ч. По време на " Планинарско кино в парка " ще бъдат излъчени няколко кино лентата за туризъм, пещерно дело, биосферен резерват " Червената стена ". Официално ще бъде показана и лентата " По стъпките на легионите ", която споделя за римския път от Асенова цитадела до село Бачково. Сред заглавията, които ще бъдат прожектирани на дребни и огромни асеновградчани в инициираната вечер на киноманията, са “Свързани “, " Късометражен филм за Националното съревнование по пещерно-приложни дисциплини „ Карлуково 2017”, „ Потопът “ /разказ за наводнението в пещера „ Духлата “/, „ Асеновград – благословеният град “, „ Резерват „ Червената стена “, „ По пътя на легионите “.
Организаторите са безапелационни в изказванието си, че дъжд няма да вали през идния уикенд. Предупреждават посетителите да носят постелки за сядане и въодушевление, като за вечерен пикник в парка. Честването на Световния ден на туризма ще продължи и на идващия ден – неделя /01.10.17 г./, за когато е плануван еднодневен поход до връх „ Безово “. Преходът ще бъде с обща дълготрайност към осем часа в двете направления. Маршрутът минава през „ Корудере “ - „ Гонда вода “ - хижа „ Безово “ - връх „ Безово “. Сборният пункт на потегляне е пред параклиса " Свети Трифон ", намиращ се в едноименната околност край Асеновград.
Началото на туристическото премеждие ще бъде сложено тъкмо в 8 ч. в неделната сутринт. В същия ден от 18 ч. посредством Музикална вечер с гении от Асеновград Градската библиотека ще означи и Международния ден на музиката и поезията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР