Световният ден на първата помощ е днес. Той се отбелязва

...
Световният ден на първата помощ е днес. Той се отбелязва
Коментари Харесай

Учат малките на първа помощ в училище

Световният ден на първата помощ е през днешния ден. Той се отбелязва от 2000 година по предложение на Международната федерация на аления кръст и аления полумесец всяка втора събота на септември. У нас той ще бъде отдаден на начинания, свързани с децата.

От 10:30 часа в Южния парк-английската поляна, столичната организация на БЧК ще означи Световния ден на първата помощ, който е под мотото “Първа помощ в учебно заведение ”.

Младежкият спешен екип-София, ще показва съществени техники и ще разиграе обстановка на пътнотранспортно произшествие с потърпевши хора. В особено сложени шатри ще бъдат показани другите типове превръзки, вярното оказване на първа помощ и потреблението на автоматизиран външен дефибрилатор, оповестиха от БЧК.

Най-малките ще имат опция да се изявят в състезанието за рисунка на тематика: “Първа помощ при транспортен случай на път за учебно заведение “, да покажат познания във викторината по пътна сигурност и да се забавляват с играта „ Не се сърди дребосъче “. Най-добрите ще получат награди.

В 12:00 часа всички участници и посетители ще се заловен за ръце и ще образуват обичайна в целия свят „ Човешка верига ” в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.

 

По време на събитието ще бъдат спазени ограниченията за сигурност за предварителна защита на разпространяването на COVID-19 и ще бъдат употребявани персонални защитни средства.

Участниците ще се движат по избрани за задачата направления, а екип от доброволци ще осведоми и ориентира участниците и феновете за това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР