Световният ден на метеоролога се чества в деня на влизането

...
Световният ден на метеоролога се чества в деня на влизането
Коментари Харесай

Световен ден на метеоролога

Световният ден на метеоролога се празнува в деня на влизането в действие на Конвенцията, с която се основава Световната метеорологична организация през 1950 година
Любопитен е фактът, че още от 1896 година. в Казанлък са правели публични замервания на времето. Построената станция в града стартира да работи с щатни чиновници през 1975 година. През 1992 година станцията стартира да работи непрекъснато.
Метеоролог поучава по какъв начин да се ориентираме в прогнозата за времето.
" Ако планирате събитие, добре е да се поинтересувате от метеорологичната прогноза най-малко 3-4 дни авансово. Трябва да имате поради, че температурата в центъра на града е с няколко градуса по-висока, в сравнение с в покрайнините, а " ще вали изобилен дъжд " значи, че три кофи вода ще се изсипят на квадратен метър ”, сподели пред РИА Новости в Световния ден на метеоролога старшият учител в Московския държавен университет, претендентът на географските науки Павел Константинов.
Константинов изясни, макар напъните на метеоролозите, жителите към момента се губят в изобилието от информация.
" Все още има културни хора, които поглеждат прогнозата за уикенда в персоналния уеб страница на Баба Вали – известна знахарка, която прави прогнозите си в сходство със ставните си болки. И постоянно резултатът е, че изобилен мартенски сняг се е изсипал върху плануваното градинско барбекю отвън града. Но….виновни сме отново ние, метеоролозите, а не врачката ", смее се ученият.
" Гледайте прогнозата за времето не по-рано от три или четири дни преди събитието, което планирате навън. Не забравяйте, че най-хубавата прогноза е тази, направена три дни авансово – тя се сбъдва в девет от 10 случая ", счита Константинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР