Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията

...
Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията
Коментари Харесай

Световен ден на храната

Световният ден на храната се празнува по самодейност на Организацията по изхранване и земеделие към Организация на обединените нации, и се отбелязва годишно на 16 октомври. Инициативата е учредена, с цел да бъдат обсъждани световно тематики като изхранването, земеделието, недохранването, само че най-много - с цел да бъде отстранен международния апетит. В честването на този ден се включват над 150 страни, което прави този ден един от най-глобалните в света.
Глобалната цел на Световния ден на храната е към 2030 година в света да няма апетит. Към 2018 година 820 млн. в света страдат от апетит, а 155 млн. деца са трайно недохранени. Докато в развитите страни се шири безпричинно разхищаване и обилие от храна, в разрастващите се и изключително в страните от така наречен Трети свят ситуацията е повече от ужасяващо. Балансът е нарушен фрапантно и в презадоволените, и в гладуващите страни. И в двата " лагера " има смъртност заради погрешно хранене или заради неналичието на такова.
Темите за храната и глада засягат доста по-голям спор и това обвързва даже страни, в които няма съществени проблеми. Това е спор за екологията, стопанската система, превоза. Поставят под подозрение политически системи, организации, само че още морала на човечеството. Тема за размисъл за метода на живот на всеки обособен човек, като част от по-голямата общественост. Къде е мястото му в нея и дали когато се оплаква от неволя в живота си, не не помни, че на света има хора, които живеят по-зле. Което не трябва да води до възприятие на виновност и отказване, тъй като е безпомощен, а до осъзнаване и дейности, които засягат неговия обичай, общественост и семейство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР