Световният ден на детския футбол е 19 юни и се

...
Световният ден на детския футбол е 19 юни и се
Коментари Харесай

Община Велико Търново и Етър организират празник по повод Световния ден на детския футбол

Световният ден на детския футбол е 19 юни и се отбелязва с решение на Фонда на Организация на обединените нации за подкрепяне на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през 2001 година, с цел да се притегли вниманието на децата и младежите към спорта. В тази връзка и в унисон с визията за развиване на спортната просвета на децата от най-ранна възраст, Община Велико Търново и Етър провеждат футболен празник с присъединяване на тимове от района, оповестиха " виолетовите " на уеб страницата си.

Надпреварите, които няма да имат турнирен темперамент, ще се проведат идния уикенд 20-21 юни в три възрастови групи - за деца, родени 2012 година, на Футбол 5 и за деца, родени 2011 и 2010 година, на Футбол 7. Турнирите ще се проведат и при съблюдаване на ограниченията за сигурност по отношение на пандемията от COVID-19.

Срещите на Футбол 5 ще се проведат на Комплекс " Спортно Търново ", а тези за Футбол 7 на терени " Трифон Иванов " във Велико Търново и " Петър Шатров " в село Шемшево.

Участие ще вземат тимовете на Янтра 2013 (Габрово), Севлиево, Дунав (Русе), Локомотив (Горна Оряховица), Лато (Алеково), Локомотив (Дряново) и домакините от Етър.

През идващите седмици ще бъдат проведени сходни изяви и за деца, родени през 2009 и 2013 години. Организаторите възнамеряват изявата да се развие и да се трансформира в годишен интернационален шампионат във връзка Световния ден на детския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР