Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на

...
Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на
Коментари Харесай

LIDL отбелязва Световния ден на бирата със специален подарък за ценителите на оригиналния вкус

Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на месец август. Празникът на най-старата напитка в света, основана преди 4 хилядолетия от шумерите, води началото си от новия континент. В Санта Круз, Калифорния през 2007 година за първи път се празнува Международният ден на бирата под мотото „ Пий добра бира с положителни другари “.
Тази година Lidl се включва в международните празнувания с подарък от 5 безвъзмездни бири за всеки промоционален пакет от 24 бутилки, закупен от 31 юли до 2 август. Пакетите са 6 вида и включват обичаните типове бира от трите лични марки на Лидл - Argus, Deep и Perlenbacher, които се създават в Германия, Чехия, Франция, Румъния, Полша и в България.
У нас по данни на Съюза на пивоварите в България (СПБ) продажбите на бира за 2019 година са 5.4 млн. хектолитра. Според национално представително изследване от юни тази година, през лятото бирата е най-често употребяваната напитка след водата. Всеки втори българин (55% от респондентите) твърди, че пие бира най-малко един път седмично. Любопитно е, че от ден на ден нараства потреблението на бира и измежду дамите в международен мащаб.
Бирата мълчешком се е трансформирала в обичаен знак на лятото и положителната компания, като специалистите поучават тя да се употребява вярно - студена, само че не ледена, с цел да разкрие най-пълно присъщите си черти.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР