Световният дълг на държавния и частния сектор общо е достигнал

...
Световният дълг на държавния и частния сектор общо е достигнал
Коментари Харесай

Световният дълг достигна $188 трилиона

Световният дълг на държавния и частния бранш общо е достигнал невижданите 188 трилиона $ или към 230 % от международния БВП (БВП). Това предизвести новият ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

Така международният дълг бележи нарастване с 14,6 на 100 по отношение на оценката на МВФ от април 2018 година на стойност 164 милиарда $, напомня Infostock.

" Частният бранш е един от главните мотори на това струпване, което сега съставлява близо две трети от общото ниво на дълга. Освен това държавният дълг на развитите стопански системи е на невиждани нива от Втората международна война ", акцентира Георгиева в тирада при откриването на Двайсетата годишна конференция за дълга на името на Жак Полак.

" Държавният дълг на страните с нововъзникваща пазарна стопанска система е достигнал равнищата, регистрирани при дълговата рецесия от 80-те години. Силно е повишено през последните пет години и дълговото задължение на страните със слаби доходи ", уточни Георгиева.

Наскоро новият ръководещ шеф на МВФ предизвести, че комерсиалното напрежение е възходящ риск за международната стопанска система и политиците би трябвало да положат старания за постигането на търговски мир.

" Частичната комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай е вест, която може да се приветства, само че не може да отстрани отрицателния резултат върху международната стопанска система от комерсиалната война сред двете страни. Наистина е добра вест, че Съединени американски щати и Китай приказват един с различен, само че ние се нуждаем не просто от помирение, нуждаем се от търговски мир ", сподели Георгиева.

" През 2019 година чакаме по-бавен напредък в съвсем 90 % от света. Глобалната стопанска система в този момент е в синхронизирано закъснение. Това значи, че растежът тази година ще падне до най-ниския си ритъм от началото на десетилетието ", предизвести Кристалина Георгиева и добави, че МВФ ще намали прогнозите си за световния напредък през 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР