Световният БВП през 2020 г. може да се понижи с

...
Световният БВП през 2020 г. може да се понижи с
Коментари Харесай

МВФ: Световният БВП може да се понижи с 0,5 % през 2020 г. заради търговските войни


Световният Брутният вътрешен продукт през 2020 година може да се намали с 0,5 %, или с 455 милиарда $ заради комерсиалните войни, водени от Съединени американски щати с Китай и други страни от света, оповестява Международният валутен фонд (МВФ). Принципната опасност произтича от продължаващото напрежение в търговията “, се споделя в изказване на шефа на МВФ Кристин Лагард. Тя прибавя, че американо-китайската война може да „ остави сериозна дупка “ в международната стопанска система.
В изказването се отбелязва, че са нужни решителни ограничения, които да предотвратят напредването на международната стопанска система към нова рецесия. Лагард в края на предходната седмица взе присъединяване в заседание на министрите на финансите и шефовете на централните банки на Г20 в японския град Фукоука.

В изказване от форума се отбелязва, че „ Особено значимо е това, че напрежението в търговията и в региона на геополитиката става все по-сериозна “, като се показва, че участниците „ са подготвени да подхващат решителни ограничения “ при нужда. Според източници обаче крайната дефиниция от форума е била доста смекчена по гледище на американската страна, като в началото е звучала „ незабавна нужда от разрешаване на комерсиалните търкания “. Министърът на финансите на Съединени американски щати, както се твърди обаче е декларирал, че не е склонен с изводите и в това изказване и в изказването на Лагард. „ Ясно е, че се следи закъснение в стопанската система Европа, закъснение в Китай, закъснение в други региони в света. Не мисля, че това е разследване от напрежение в комерсиалните връзки. Това закъснение стартира още през предходната година “, е споделил Мнучин.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР