Световният бизнес масово трансформира стратегиите си, реорганизират инвестициите си и

...
Световният бизнес масово трансформира стратегиите си, реорганизират инвестициите си и
Коментари Харесай

Световният бизнес залага на трансформация и автоматизация в коронакризата

Световният бизнес всеобщо трансформира тактиките си, реорганизират вложенията си и залага на автоматизацията в изискванията на рецесията, подбудена от ковид, само че в това време не се отхвърлят от проекти за сливания и придобивания, откакто тя отмине. Това сочат данните на 22-ото издание на световния Барометър на доверието в стопанската система на " Ернст енд Янг " (EY), оповестено в понеделник. То е взело поради мнението на над 2900 топ мениджъри в целия свят.

Почти три четвърти (73%) от тях считат, че Covid-19 ще окаже съществено въздействие върху международната стопанска система поради спиране на веригата на доставките и спада в потреблението. Тъй като все по-масово стопират бизнес действия и се разкри уязвимостта на доставките, повече от половината мениджъри подхващат стъпки за смяна на сегашната си организация, а 41% влагат в ускорение на автоматизацията.

Малко под половината от международните бизнес водачи (49%) регистрират същите или по-ниски маржове на облага, спрямо преди две години още преди актуалната рецесия, а по-голямата част от фирмите (95%) се приготвят за по-голям напън върху маржовете, поради забавянето на международната стопанска система.

" Цената на тази рецесия са хората. И освен във връзка с изгубените животи, само че също и във връзка с броя на семействата, изложени на риск. Тъй като бизнес водачите вземат незабавни ограничения по отношение на невижданото влияние на Covid-19 в международен мащаб, благосъстоянието на работната мощ и запазването на работните места ще бъдат на най-важни ", показва Стив Крускос, зам.-председател на световното звено на EY " Услуги по покупко-продажби ".

Все още обаче въздействието на ковид върху приходите и рентабилността във веригите на цената не може да бъде изчислено тъкмо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР