Световният бас Юлиан Константинов ще се превъплъти в една от

...
Световният бас Юлиан Константинов ще се превъплъти в една от
Коментари Харесай

Именитият бас Юлиан Константинов отбелязва с Дон Карлос 30 години на сцената

Световният бас Юлиан Константинов ще се превъплъти в една от коронните си функции - на Крал Филип Втори от " Дон Карлос " на Джузепе Верди, на 27 май от 19 ч. на сцената на Старозагорската опера. Роля, донесла му огромни триумфи на най-престижните международни подиуми, към която постоянно се връща с голямо наслаждение и която дефинира като знакова в кариерата на всеки бас. С този театър огромният актьор ще означи своите 30 години на сцена, научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар на ДО - Стара Загора.
В петък Юлиан Константинов ще си партнира със своите блестящи сътрудници: испанският тенор Алекс Висенс ще извърши ролята на Дон Карлос, сръбското сопрано Драгана Радакович ще бъде Елизабет Валоа, басът Ивайло Джуров - в ролята на Великия инквизитор, мецосопраното Даниела Нинева ще дебютира в ролята на принцеса Еболи, баритонът Свилен Николов - в ролята на Маркиз Поза. Участват още солистите Емилия Иванова (Тебалдо), Симона Кодева (Глас от небето), Ивайло Йовчев (граф Лерма), Живко Добрев (Монах) и други, хор и оркестър на Старозагорската опера. Спектакъла ще дирижира маестро Ивайло Кринчев, режисьор е Славчо Николов, хормайстор - Младен Станев.
Юлиан Константинов е солист на Старозагорската опера от 2017 година Публиката го приветства в ролята на Тимур в спектакъла на операта с кукли " Турандот ", в ролята на Крал Филип Втори в петактната версия на " Дон Карлос ", в ролята на Раймондо от " Лучия ди Ламермур ", във значими за театъра оперни събития и концерти. Истински възторг провокира със своето присъединяване в ролята на Атила в популярната взаимна продукция на Старозагорската опера и Театро Лирико - Каляри, Италия, на едноименната опера на Джузепе Верди, чиято премиера се състоя на Античния конгрес през 2020 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР